• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Hemma
HV71
HV71
Borta
Örebro
ÖRE

Elliotts två mål bäddade för HV-seger

26 december 2017 17:41
#HV71ÖRE

Backen Stefan Elliott satte sina två första SHL-mål när HV71 besegrade Örebro. Med uddamålsledning i tredje ryckte smålänningarna med två mål på 21 sekunder.


HV71 förlorade båda de två inledande mötena med Örebro. Kanske var det huvudanledningen till att laget kom ut och gjorde en riktigt bra förstaperiod. De vann skotten med förkrossande 15-2, gjorde ett mål genom Max Wärn och hade bud på betydligt fler.

– Kul att vara tillbaka, jag har väntat på detta i tre månader. Vi kommer ut bra och skapar långa anfall, då kommer målen också så vi är nöjda, sa HV71:s Pierre Engvall till C More. Engvall som var tillbaka efter lång skadefrånvaro och såg oerhört pigg ut.

Svängde i andra

Örebro hade en del att fila på och hade direkt i andra ett rungande ribbskott från Sakari Manninen, som hade gjort fem mål på de två första mötena med HV71 under säsongen.

Daniel Viksten gjorde tre mål senast Örebro besökte Kinnarps Arena och visade återigen att han trivs där. Han kvitterade i numerärt överläge efter elva minuter och det gav laget energi. Samme Viksten spelade sedan fram Marcus Weinstock som gjorde 1-2 ett par minuter senare och gästerna hade vänt.

Men HV71 knöt näven. Stefan Elliott gjorde sitt första SHL-mål i powerplay och med minuten kvar av perioden rakade Oscar Sundh in ledningspucken efter en tilltrasslad situation framför en vilt kämpande Axel Brage i bortakassen. 3-2 efter två perioder.

– Vi fick ett par jobbiga mål emot oss, men bra att vi studsar tillbaka. Vi har pratat om att vi behöver bli bättre på att skaka av oss motgångar under matcherna, sa HV71:s Oscar Sundh till C More i pausen.

Två mål på 21 sekunder

I tredje perioden gjorde HV71 ett snabbt ryck. Stefan Elliott prickade in sitt andra mål i numerärt överläge och Anton Bengtsson ökade på till 5-2 bara 21 sekunder senare.

Det var naturligtvis något som Örebro inte mäktade med att resa sig ifrån. HV71 fick därmed revansch för de två tidigare förlusterna mot Örebro under säsongen.

– Bra match och vi hittade sätt att göra mål. Grabbarna gjorde ett bra jobb framför mål så jag bara siktade in mig. Vi har varvat lite insatser tidigare så det känns bra med tre raka segrar, sammanfattade Stefan Elliott till C More efteråt.