Hemma
HV71
HV71
Borta
Örebro
ÖRE

HV71 måste få stopp på Örebros Manninen

26 december 2017 10:00
#HV71ÖRE

HV71 och Örebro har mötts två gånger tidigare under säsongen där Örebro har vunnit båda med ganska klara siffror. På annandagen är det dags igen och vi kan räkna med att HV71 gärna ser ett slut på Örebros framfart – speciellt Sakari Manninens.


Formkollen

Hemmalaget HV71 har vunnit sina två senaste matcher och spelet har sett bra ut. Även i numerärt överläge har Jönköpingslaget börjat spela allt bättre och börjat klättra i den kategorin totalt sett i SHL och har nu en effektivitet på 17,50 procent.

Örebro som inledde säsongen bra har haft det betydligt jobbigare den senare delen. På de tio senaste matcherna har laget bara vunnit två matcher och totalt tagit sju av 30 möjliga poäng. Det har gjort att närkingarna dalat i tabellen och nu är indragna i kampen kring det nedersta strecket.

Läget i lagen

Örebros Libor Hudacek fick matchstraff i den senaste matchen och är avstängd. Hur läget i lagen har sett ut i de senaste matcherna ser ut som följer:

Notera att

  • HV71:s Martin Thörnberg är fortsatt het och har gjort poäng i fyra raka matcher.
  • Örebro kan ha ett mentalt övertag på HV71 eftersom de vunnit de två tidigare mötena den här säsongen med 3-0 och 6-2.
  • Nio mål framåt på de matcherna med andra ord. Noterbart är att dessa mål fördelats på bara tre (!) spelare. Sakari Manninen har gjort fem, Daniel Viksten tre och Tyson Spink ett.
  • HV71 har skjutit drygt hundra skott på mål mer än Örebro så här långt, 811 mot 709.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71ÖRE