Frölunda knäckte vilt kämpande Rögle

21 december 2017 21:30
#FHCRBK

Det var tätt hela vägen in i slutet men det blev Frölunda som knep samtliga poäng under tisdagskvällen när ett vilt kämpande Rögle var på besök i Scandinavium. Matt Donovan blev segerskytt med sitt 3-2 mål.

Det var två något skadedrabbade lag som ställde upp i Scandinavium när Frölunda tog emot Rögle. Gästerna började matchen intensivt och vaskade också fram några farligheter innan Frölunda arbetade sig in i matchen mer och mer. I powerplay kom också 1-0 efter ett fint spel där Matt Donovan serverade målskytten Joel Mustonen.

Den andra perioden fortsatte i samma positiva anda. Spelet svängde åt båda håll med bra fart och det var flertalet klara lägen åt båda håll innan Stephen Perfetto kunde sätta 1-1 för Rögle från nära håll.

Frölunda hade sedan bud på att återta ledningen då man fick spela fem mot tre i två minuter. Men Rögle försvarade sig starkt och hade en storspelande Justin Pogge i nät.

Frölunda vände och vann

Rögle skulle sedan också ta ledningen med 1-2. Edwin Hedberg snodde pucken i mittzonen, skrinnade sig fri och fintade läckert ner Johan Gustafsson i hemmamålet.

Men Frölunda kom tillbaka. Ponthus Westerholm lirkade in 2-2 från nära håll och kort därefter kom 3-2 för hemmalaget sedan Matt Donovan siktat länge och väl och krutat in pucken.

Rögle satsade allt på slutet men lyckades inte få in en kvittering och Frölunda kunde knipa samtliga poäng med sig in i juluppehållet.