• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Rögle
RBK

Frölunda vänder hem - går för fjärde raka

21 december 2017 11:30
#FHCRBK

Efter två raka bortamatcher är Frölunda tillbaka i Scandinavium. Laget har tagit tre raka segrar och går för en fjärde, när man ställs mot ett Rögle som inte vunnit i Göteborg på över 20 år.


Formkollen

När halva serien är spelad har Roger Rönnberg och hans Frölunda rest sig. Göteborgarna är återigen belägrade på slutspelsplats, när man inför den sista matchen innan jul har noterats för tre raka segrar - med full pott i samtliga. Karlskrona och Mora slogs med 4- respektive 2-1 innan man vände ner till Linköping och nollade östgötarna med 2-0. Göteborgarnas defensiv har varit solid de senaste matcherna, där både Johan Gustafsson och hans namne Mattsson har storspelat med en snitt på nästan 97 i räddningsprocent. När den nyblivna tabellfemman tar emot Rögle är det för att plocka sin fjärde raka seger och dessutom för att ta revansch efter förlusten i Lindab Arena senast.

Rögle erhåller fortsatt jumboplatsen i SHL. Under tisdagskvällen föll man tungt i Skånederbyt mot Malmö vilket innebar att man blev det första laget för säsongen att göra sin negativa målkolumn tresiffrig. Upp till säker mark, där Mora vilar för tillfället, är det nio poäng och ängelholmarnas hopp är ännu inte helt släckt. Laget har haft både Ted Brithén och Edwin Hedberg i fin poängform och kanske blir det de som ser till Rögles över 20 år långa förlustsvit i Göteborg bryts på torsdagen.

Läget i lagen

Hur läget i lagen har sett ut i de senaste matcherna ser ut som följer:

Notera att

  • Vad det gäller inbördes möten har lagen har vunnit varsinn match den här säsongen. Senast man möttes i Scandiavium vann Frölunda med övertygande 5-1.
  • Senast Frölunda förlorade mot Rögle hemma i Scandinavium var mars i 1994.
  • Taylor Matson trivs mot Frölunda. Amerikanen har hittat nät tre gånger mot Rönnbergs lag den här säsongen.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCRBK.