Olofsson och Görtz klev fram i imponerande Malmöinsats

26 december 2017 18:25
#MIFFHC

Malmö gjorde verkligen en helgjuten insats i mötet med Frölunda. Göteborgarna hade en svår eftermiddag nere i Skåne.

Malmö kom verkligen ut starkt i matchen och gjorde en imponerande förstaperiod. Efter knappa fyra minuter spräckte Malmö Frölundas nolla. Rhett Rakhshani, fint framspelad av Andy Miele, stänkte upp pucken i krysset. Fint mål och glädje i Malmö Arena.

– Det är trevligt att komma igång med ett tidigt mål så här när man kommer från julledighet, säger Malmös målskytt Rhett Rakhshani till C More.

Andy Miele och Rhett Rakhshani är glödheta för Malmö. Miele har poäng i åtta raka matcher. Skånelaget fortsatte att övertyga. Under de första 15 minuterna såg Frölunda skakade ut och Malmö blev egentligen bara blivit tillbakapressade i numerärt underläge.

Känslan i den andra perioden var att det inte var helt logiskt att det bara stod 1-0. Malmö hade skapat för mer än så och dessutom hade Frölunda ett friläge när Max Friberg rånades av Oscar Alsenfelt. Det fanns chanser åt båda håll. Först kunde det vara friläge Malmö, sedan bra 2-1-läge för Frölunda. Men dryga 14 minuter in i andra perioden bröt Malmös Johan Olofsson sig fri och åkte ifrån alla. Det resulterade i att han blev upphakad och fick ett straffslag med sig. Straffen tog han själv hand om och levererade ett handledsskott rakt upp i krysset. Bra straff får man verkligen säga. Man får också säga att det var välförtjänt att Malmö fick ytterligare ett mål.

De två första minuterna av tredje perioden blev mardrömslika för Frölunda. Redan efter 1:16 gjorde Johan Olofsson mål igen och bara tio sekunder senare gjorde Andy Miele 4-0 för Malmö. Sedan såg det ut som att göteborgarna skulle få till en snabb reducering bara några sekvenser efter 4-0, men Adam Almquists reducering blev ingen reducering då målet i efterhand helt korrekt dömdes bort för offside. Malmö fortsatte att skapa och stod för en mycket imponerande insats över 60 minuter. En som verkligen imponerade var Max Görtz, kanske var han bäst på planen. Men konkurrensen var hård i ett starkt Malmö. Även 5-0 kom innan slutsignalen ljöd.

Fredrik Händemark vallade in pucken från position bakom mål via målvakten. Turligt för Malmö, som verkligen hade allt med sig idag. Dock var det välförtjänt ytterst välförtjänt.

– Domarna ska vara långt ifrån fokus idag, det är de i vita tröjorna som ska fundera på vad de kan göra annorlunda till nästa match, sa Roger Rönnberg till C More apropå de många utvisningar Frölunda drabbades av.