Hemma
Malmö
MIF
Borta
Frölunda
FHC

Fortsatt trendbrottsjakt för Malmö

26 december 2017 10:00
#MIFFHC

Malmös mardrömstrend på hemmaplan förlängdes till fem raka matcher på torsdagskvällen. Jakten på att bryta förlustsviten hemma i Malmö Arena fortsätter - denna gång när Frölunda kommer på besök.


Formkollen

Det såg bra ut för Malmö när Skellefteå gästade skåningarna i torsdags. Peter Anderssons lag gick i den första akten upp i en tvåmålsledning som såg ut att hålla sig perioden ut, men med dryga minuten kvar reducerade gästerna. De psykologiskt viktiga målet gjorde att västerbottningarna kunde vända på matchen och till slut få med sig samtliga poäng i vad som blev en 5-3-seger. Malmös dystra förlustsvit på hemmaplan förlängdes till fem raka matcher, men på bortaplan går det desto bättre - lagets fyra senaste bortamatcher har nämligen slutat med seger. Kommer Redhawks mörka svit fortsätta eller ska juluppehållet ge skåningarna ny energi?

För Frölundas del höll man undan och vann hemma mot Rögle senast. Laget kommer till spel med fyra raka vinster i bagaget - där tre av dem har kommit på bortais. Hetast för göteborgarna har Ponthus Westerholm varit, som har noterats i poängprotokollet i tre matcher i följd. Den snart 26-årige forwarden har dessutom gjort poäng i båda de tidigare mötena mot Malmö och lär definitivt bli ett hot även på annandagen, när Frölunda siktar på att förlänga sin segersvit till sex raka matcher.

Läget i lagen

Hur läget i lagen har sett ut de senaste matcherna ser ut som följer:

Notera att

  • Lagen har drabbat samman två gånger den här säsongen. Båda lagen har vunnit varsinn bortamatch med uddamålet.
  • Malmö tekar bäst i hela serien. Skånelaget vinner i snitt lite mer än varannan tekning.
  • Frölundas Victor Olofsson trivs säkerligen lite extra mot Malmö. I de två tidigare matcherna har han svarat för två mål och en assist.
  • Malmö är det lag som motståndarna skjuter minst på såhär långt in på säsongen. Trots det ligger laget i botten vad det gäller räddningsprocent.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFFHC.