Brynäs bröt förlustraden - sänkte Färjestad

26 december 2017 21:10
#BIFFBK

Efter två raka förluster fick Brynäs fira igen. I ett kokande Gavlerinken vände laget ett tidigt underläge till seger mot ett alltmer formsvagt Färjestad.

Höstens stora måltjuv i Färjestad behövde bara två minuter för att hitta rätt i Gavlerinken. Efter att Johan Ryno tagit ett avslut höll sig Michael Lindqvist framme och slog dit returen, ett mål som satte upp Färjestad i en tidig ledning. Repliken från Brynäs skulle inte dröja, för bara två minuter senare skickade Johan Alcén iväg ett inspel som Jens Westin styrde i eget nät.

Spelmässigt svängde matchen till en början, men efterhand skulle Brynäs ta över. Det gav också utdelning och i numerärt överläge skickade Aaron Palushaj distinkt 2-1 i nät. Juuso Ikonen var sedan loss i ett friläge och Elias Fälth prickade stolpen, men Stefan Steen släppte inget mer förbi sig. Brynäsledningen på ett mål stod sig därför perioden ut.

Färjestad föll igen: "Sätter oss i skiten"

Mittenakten fick sedan en fullständigt galen start. Både Joakim Nygård och Kevin Clark var igenom i varsitt friläge, samtidigt som Jesper Jensen hade en puck som gled längs med mållinjen. Innan ens två minuter hade spelats kom sedan friläge nummer tre och Daniel Mannberg gjorde inga misstag utan utökade till 3-1. Brynäsledningen skulle dock minska, för med ett distansskott ordnade Johan Ryno reducering för Färjestad.

Närmare än så kom ändå inte gästerna. Istället var det Brynäs som kontrollerade den avslutande perioden och som radade upp målchanser. Elva minuter från slutet punkterade även Jacob Blomqvist matchen med ett mäktigt avslut. Kaptenens 4-2 blev också segersiffrorna för Brynäs mot Färjestad, ett lag som nu har fyra raka förluster.

– Jag tycker att vi startar matchen bra, fick även ledningen där och hade något att gå på. Men sen sätter vi oss själva i skiten, hamnar i underläge och får gå därifrån hela matchen. Det håller inte, konstaterade Färjestadstränaren Johan Pennerborn i C More.