Hemma
Luleå
LHF
Borta
Mora
MIK

Luleå fick revansch på Mora

28 december 2017 21:30
#LHFMIK

Senast de båda lagen mötes vann Mora, men nu fick norrbottningarna revansch. Det var länge tillknäppt utan några riktigt heta chanser, men i slutperioden fick Luleå spelet att stämma och kunde till slut vinna med 3-1.


Mora tog initiativet i matchen och hade under den första minuten skjutit fyra skott på mål. Gästerna fortsatte sedan att att ligga på, men efter att hemmalaget fått chansen att spela powerplay två gånger om jobbade man sig in mer och mer i matchen. Det gav även utdelning. Einar Emanuelsson klev fram för hemmalaget i powerplay nummer två, höll sig framme framför mål och petade in första målet för kvällen på sin egen retur.

– Jag har tränat mycket powerplay så det var skönt att få in den. Vi hade en seg första start sen får vi två powerplay och det gör oss bättre. Men vi måste ta snabbare beslut och hjälpa varandra mera, sa målskytten Einar Emanuelsson till C More.

Andra perioden var något tillknäppt och efter åtta spelade minuter hade Mora skjutit ett skott på mål, hemmalaget inte ett enda. Gästerna hade chansen att kvittera då de fick spela numerärt överläge två gånger men Mora fick inte ordning på powerplayspelet. Något som även Luleå hade svårt för, i periodens enda numerära överläge hade Luleå inte ett enda skott på mål.

– Jag tycker ändå vi kommer upp lite i spelet och skapar lite mer men vi är fortfarande inte nöjda, vi kan bättre än såhär. Matcherna avgörs framför mål och det är där vi ska vara, sa Jonas Berglund till C More.

Luleå krigade in i det sista

Efter att Robin Johansson kvitterat för gästerna så tillhörde sista perioden Luleå för hela slanten och med drygt fem minuter fick Mattias Pettersson kapitulera ännu en gång. Efter en snygg aktion från Oscar Engsund kunde Robin Kovacs göra hemmalagets andra mål för kvällen genom att sätta den över Petterssons vänstra axel. Med drygt två och en halv minut kvar av matchen hade Mora arbetat sig in något i matchen men utan några farligare målchanser, då valde gästerna att ta time out. Trots hög press från Mora kunde Jonas Berglund göra sitt första SHL-mål genom att lägga avgörande målet i tom kasse, med ett fint förarbete från Niklas Olausson och Johan Harju.

– Vi har en hög med powerplay som vi ska förvalta bättre, fem mot fem är vi bättre. Vi fick jobba länge i uppförsbacke så det är surt när tvåan trillar in. Luleå stänger ner oss och vi hamnar på utsidan, jag är ruggigt besviken, sa Tomas Skogs till C More efter matchen.