Hemma
Luleå
LHF
Borta
Mora
MIK

Luleå vill ta revansch när Mora kommer på besök

28 december 2017 11:30
#LHFMIK

Luleå har hittat tillbaka till vinnarspåret och kommer med två raka vinster i bagaget, och nu kommer Mora till Coop Norrbotten Arena. Dalalaget som i det senaste mötet mot Luleå plockade tre poäng, och nu vill norrbottningarna ta revansch.


Formkollen

Luleå har hittat tillbaka till vinnarspåret efter tre raka förluster. Innan jul tog man en viktig straffseger mot Djurgården tack vare en storspelande Joel Lassinantti och senast spelade norrbottningarna ut Karlskrona fullständigt och vann med hela 7-1. Två spelare som stack ut i den matchen var Emil Larsson som svarade för ett hattrick samtidigt som Einar Emanuelsson svarade för 2+1.

Mora har på de fem senaste matcherna endast tagit en trepoängare. Dalalaget ligger just nu över det nedre strecket men har ett flåsande Karlskrona i nacken med bara en poäng mindre. Kvällens tre poäng är med andra ord otroligt viktiga för gästerna om man vill fortsätta ligga på rätt sida om strecket. Det som talar för Mora är att i det senaste mötet med Luleå knep de tre poäng och den senaste trepoängaren kom just på bortaplan.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Emil Larsson noterades bland annat för ett mål senast Luleå och Mora möttes, dessutom svarade 24-åringen för ett hattrick under tisdagen mot Karlskrona.
  • John Persson i Mora gjorde två av Moras tre mål senast mot Luleå den 18 november men har sedan dess gått poänglös.
  • Mora är det lag i ligan, tillsammans med Färjestad, som skjuter flest skott i målramen. 23 stycken på 28 matcher.
  • Luleå är det lag som skjuter minst skott av alla fjorton lag i SHL, 712 skott på 29 matcher.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFMIK.