Reideborn stoppade Mora - Djurgården vann klart

26 december 2017 20:35
#MIKDIF

Säsongens första nolla och 25 räddade skott - Adam Reideborn visade vägen för Djurgården som sköljde över Mora med stora siffror.

Mora, med två raka hemmaförluster i bagaget, klev ut med energi på annandagen. Mötet med Djurgården var inte många sekunder gammalt när Jacob Lagacé spelades fram till en fin chans som Adam Rideborn stoppade. Målvakten skulle få agera strax därpå igen, när Mathias Bromé revs ner i ett friläge och själv tog han om straffen. Även där stod Reideborn pall.

Med 6.28 på klockan skulle istället Djurgården koppla greppet om matchen. William Lagesson kroppsfintade sig förbi sin markering, tog ett avslut och kunde sedan se på när Calle Ridderwall slog returen i nät. Ledningen dubblades något senare av René Bourque, som i numerärt överläge pricksköt 0-2 i krysset bakom Christian Engstrand.

Målvakten: "Varit några matcher med ett mål"

Moramålvakten var nära att få släppa ytterligare en puck förbi sig i den första perioden, men räddades då av ribban när Daniel Bernhardt sköt. I mittenakten var det total Djurgårdsdominans till en början och det betalade även av sig. Efter en vunnen offensiv tekning skickade Simon Johansson trean i nät, backtalangens första SHL-mål i karriären. Mora spelade upp sig under periodens andra halva men utan att skapa kontakt.

Uppförsbacken förvärrades än mera fyra minuter in i trejde, då Niclas Bergfors snodde åt sig pucken och kontrade in 0-4. Matchen var där avgjord och trots chanser åt båda håll blev resterande tid mestadels en transportsträcka. Djurgården vann och spelade hem tre poäng i tabelltoppen. Mycket tack vare Adam Reideborn, som med 25 räddningar höll säsongens första nolla.

– Det var skönt! Det har varit några matcher med ett mål. Skönt då att kunna stänga igen hela matchen och hålla nollan till slut, log Reideborn i intervju med C More.