• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Idag 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Måndag Mån 18 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Malmö
MIF

Starkt Malmö åker till Karlstad i jakt på nya poäng

28 december 2017 11:30
#FBKMIF

Färjestad kommer från en jobbig svacka och ställs nu mot ett Malmö som krossade Frölunda på annandagen. Skånelaget imponerade verkligen och vill nu även vara en svår nöt att knäcka för Färjestad.


Formkollen

Färjestad har tappat två tabellplaceringar på sistone och återfinns nu först på fjärdeplats efter att ha legat tvåa en stor del av hösten. Detta till följd av att Karlstadslaget har fyra raka förluster och att de inte alls har fått spelet att stämma i samma utsträckning som tidigare. På annandagen förlorade laget en match mot Brynäs som Gävlelaget gjorde sig förtjänt av att vinna och Färjestad fick för fjärde matchen i följd åka hem utan trepoängare.

Nu ställs Färjestad dessutom mot vad som kanske är tuffast möjliga motstånd just nu. Malmö är ett oerhört bra lag för tillfället, något som inte minst annandagsvinsten med 5-0 över Frölunda visade. Redhawks såg med ett stort puckinnehav och många skapade chanser till att verkligen göra sig förtjänta av ett 5-0-resultat. Och kanske fick Malmö då den utdelning de också gjort sig förtjänta av i förlustmatcherna dessförinnan mot Skellefteå och Djurgården, där Malmö också levererade fint med målchanser och skottförsök utan att gå ifrån matcherna med tre poäng.

Läget i lagen

Läget i lagen från tidigare matcher ser ut som följer.

Notera att:

  • Färjestads Michael Lindqvist fortsätter att producera även när laget går lite tyngre. Poäng i sex raka matcher och mål i fem av de matcherna.
  • Inte heller Lindqvists kedjekompis Johan Ryno kan beskyllas för att inte steppa upp när laget går tyngre. Centern har fyra poäng på de två senaste matcherna.
  • Max Görtz var kanske bäst på isen i Malmös 5-0-vinst sist. Tillsammans med Johan Olofsson gjorde han livet surt för Frölundas försvar och Görtz har dessutom en poängsvit på tre matcher nu.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKMIF.