Frölunda vände - spökar vidare för Örebro

28 december 2017 21:50
#ÖREFHC

Frölunda fortsätter att plocka segrar av Örebro. Borta i Behrn Arena kom säsongens tredje skalp mot närkingarna, sedan Joel Mustonen och Simon Hjalmarsson vänt underläge.

Frölunda hade redan besegrat Örebro två gånger denna säsong och det började bra även i Behrn Arena. Torsdagsmötet var inte ens tre minuter gammalt när Joel Lundqvist bröt sin 18 matcher långa måltorka, genom att på egen retur raka in ledningspucken i numerärt överläge. Målet kom efter en pigg start från gästerna, men Örebro skulle snabbt växa in och även ta över.

Med sju minuter på klockan kom också utdelningen, då Marcus Weinstock drev upp en kontring och med ett distinkt skott utjämnade. Målet var Weinstocks tredje på de fyra senaste matcherna och mer skulle vänta. I numerärt överläge spelade Weinstock vägg med Tylor Spink innan han skickade upp Örebro i ledning med 2-1. Frölunda avslutade sedan perioden något bättre, men siffrorna stod sig.

Hjalmarsson: "Powerplay blir avgörande idag"

Efter den händelserika matchupptakten blev mittenakten klart mer sansad. Spelet svängde visserligen åt båda håll, men det dröjde länge innan chanserna uppstod. Tolv minuter in drev Ryan Lasch upp en attack som Joel Mustonen avslutade med att skicka 2-2 i nät för Frölunda. Örebro hade sedan ett par stora möjligheter genom både Tyson Spink och Jere Sallinen, möjligheter som Johan Matsson stoppade.

Trots en rad målchanser i slutperioden stod sig likaläget långt in. Med 12.45 spelat drog sedan tvåmålsskytten Weinstock på sig en utvisning, något som straffade sig då Simon Hjalmarsson i det efterföljande powerplayspelet vinklade in 2-3 stående vid den bortre stolpen. Örebro var en stolpträff från kvittering i slutskedet, men föll för tredje matchen i rad. Frölunda däremot tog en skön revansch från det klara nederlaget senast.

– Det var en jämn match, det kunde gått åt vilket håll som helst. Skönt att få göra två mål i powerplay som blir avgörande idag, summerade Hjalmarsson i C More.