• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Rögle
RBK

Hemmastarkt Skellefteå mot Rögle i formsvacka

28 december 2017 11:30
#SKERBK

Båda lagen föll knappt på annandagen, men formmässigt skiljer mycket mellan Skellefteå och Rögle. Skånelaget söker nu ett trendbrott borta mot ett Skellefteå som leds av Joakim Lindström.


Formkollen

Skellefteå har klättrat i tabellen med en formkurva som pekat uppåt en längre tid. Västerbottningarna firade bland annat jul med sex vinster på de åtta senaste matcherna, men i återstarten på annandagen blev det förlust. Toppmötet med Växjö utvecklade sig till en tät historia, där Skellefteå tog ledningen och hade övertaget en bit in i slutperioden. Två sena Växjömål, det sista två minuter från slutet, fällde dock Skellefteå som förlorade med 2-3 och gick miste om tunga poäng.

– Det här är en riktigt sur torsk faktiskt. Vi vrider tillbaka matchen till vår fördel, har mer energi och skapar mer målchanser. De får en situation med sitt 2-2-mål som de får väldigt mycket energi av. Vi är värda minst poäng i den här matchen, analyserade Bert Robertsson nederlaget i C More.

I Röglelägret är tabelläget fortsatt utsatt och ängelholmarna är alltjämt sist i SHL. Avståndet upp till säker mark är nio poäng stort, dessutom med en match mer spelad. Formen är också tveksam, för efter en fin effekt med tränarbytet har Rögle nu tappat fart med sex förluster på sju matcher. I tisdags gick Skånelaget poänglösa av hemmaisen sedan Linköping slagit tillbaka Rögle med 2-4.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– Skellefteå har vunnit fem av sina sex senaste hemmamatcher. Samtidigt står Rögle på endast en seger sett till de tio senast spelade bortamatcherna.

– Joakim Lindström är inne i en riktigt fin period nu med poäng i sex raka matcher - Skellefteåstjärnans längsta poängsvit denna säsong.

– Sommarens omtalade nyförvärv Ville Kolppanen är sedan två matcher tillbaka från sin långtidsskada. Än så länge har det dock inte blivit någon speltid för Rögles målvakt.

– Höstens båda möten mellan lagen har slutat med Skellefteåseger på bortais, vid det första tillfället med överlägsna 7-2.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKERBK.