Dramatik på slutet när Djurgården var nära osannolik upphämtning

28 december 2017 21:45
#LHCDIF

Vilken match vi bjöds på från Saab Arena ikväll. Efter fyramålsledningar två gånger om under matchen för Linköping kunde Djurgården ändå kämpa sig tillbaka och pressa hemmalaget rejält på slutet.

Linköping startade matchen i ett högt tempo och med dryga elva minuter spelade spräckte även hemmalaget målnollan i matchen. Niklas Persson snappade upp en puck framför mål och skickade in den när djurgårdsmålvakten Joacim Eriksson var kraftigt uppvaktad. Bara minuten senare var det dags igen. Daniel Olsson Trkulja gjorde då 2-0 efter fint förarbete av bröderna Olimb. Ett mycket vackert mål där Olsson Trkulja fick avsluta i mer eller mindre öppet mål. Och som om det inte vore nog så avslutade nyförvärvet Almen Bibic målskyttet i första perioden när hn gjorde mål för andra matchen i rad för sin nya klubb. Bibic skickade ett skott mot mål från blålinjen och det letade sig in bakom Joacim Eriksson i djurgårdskassen.

– Jag tycker vi spelar bra och står upp på dem när de försöker vända spelet. Det är alltid skönt att göra mål mot Djurgården, nu gäller det att fortsätta göra allt det vi har gjort bra i första även under resten av matchen, sa Linköpingsmålskytten och den före dettta AIK-spelaren Daniel Olsson Trkulja till C More efter första perioden.

Tre minuter in i andra perioden gjorde Linköping även 4-0. Fint framspelad av Tony Mårtensson kunde Nick Sörensen skicka upp pucken högt och ge hemmalaget 4-0. Sörensen är i kanonform. Han gjorde en bra match sist mot Rögle och återigen står han får en stark insats i kvällens match.

Vid ställningen 4-0 var det nog många som tänkte att matchen var avgjord. Och trots två djurgårdsreduceringar kunde Linköping under början av tredje perioden återigen gå upp till en fyramålsledning när Nick Sörensen gjorde mål igen fram till 6-2.

Inte heller då borde man ha tänkt att matchen var över. Djurgården kunde genom mål från Linus Hultström, från position i mitten av slottet och tack vare en snygg pass från Niclas Bergfors, starta en upphämtning. Ytterligare två djurgårdsmål senare hade vi helt plötsligt 6-5 och en dramatisk upplösning framför oss, som Linköping till slut kunde reda ut.

– Stora delar av matchen spelar vi bra, men vi får passa på att bjuda på lite dramatik när det är så mycket folk som det är idag i Saab Arena, säger Tangnes skämtsamt till C More och fortsätter:

– Det var lite onödigt att det blev så spännande men jag tycker inte vi ska lägga så mycket fokus på det, stora delar av matchen spelar vi riktigt bra hockey.