• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Brynäs
BIF

Palushaj räddade Brynäs i dramat

28 december 2017 22:15
#KHKBIF

Tappad tremålsledning mot ett Karlskrona med en inbytt målvakt i storslag - men i straffläggningen ordnade Aaron Palushaj ändå segern till Brynäs.


Det dröjde innan torsdagsmötet mellan Karlskrona och Brynäs tog fart, men sedan hände allt. Med en kvart på klockan landade en retur framför Emil Larsson som gav Blekingelaget ledningen från nära håll. Övertaget såg ut att stå sig perioden ut, men i en tilltrasslad situation forcerade Linus Ölund in kvitteringen för Brynäs. Ett Brynäs som i mittperioden skulle dra ifrån ordentligt.

För när gästerna tidigt fick chansen i numerärt överläge styrde Kevin Clark läckert in ledningspucken i krysset. Aaron Palushaj fyllde på kort därefter, med ett chansskott från sarghörnet som Johannes Jönsson fullständigt missbedömde. Karlskronamålvaktens tunga kväll fortsatte dessutom. Med den andra perioden lite mer än fem minuter gammal skickade Lucas Carlsson även in 1-4 till Brynäs med ett avslut som inte såg otagbart ut.

Karlskrona tog över i tredje

Jönsson hade där fått nog och ersattes i hemmamålet av Henrik Lundberg. Med den inbytte målvakten på plats mellan stolparna skulle Karlskrona också ta sig tillbaka in i matchen. Joel Kellman inledde upphämtningen, när han strax efter 1-4-målet soloåkte sig fram och vispade dit en första reducering för hemmalaget.

Lundberg svarade sedan för flera kvalificerade parader innan Filip Cruseman i upptakten av den tredje perioden styrde in 3-4. Det blev starten på en enorm forcering från hemmalaget, en forcering som mynnade ut i att Mattias Guter utjämnade i spel fem mot fyra. Matchen gick vidare till en dramatisk straffläggning, där det slutligen var Aaron Palushaj som avgjorde. Amerikanen sköt bonuspoängen till Brynäs samtidigt som Karlskrona lämnade hemmaisen i besvikelse.

– Inte så lite besviken heller. Jag tycker att vi har ett lag som kommer ut i den tredje perioden och ger allt. Vi är helt värda tre poäng om jag ska vara ärlig. Jag är otroligt stolt över killarna, att komma tillbaka från det utsatta läget vi var i, kommenterade tränaren Ove Molin i C More.