MIK

Inga revansch för Mora - Frölunda vann igen

30 december 2017 17:55
#FHCMIK

Det var ännu en gång en chansrik och jämn batalj - och det var ännu en gång Frölunda som vann. Trots flera fina lägen och en tung press mot slutet lyckades inte Mora bräcka göteborgarna, som vann även säsongens fjärde möte.

Det var ännu en gång en rafflande tillställning publiken bjöds på i mötet mellan Frölunda och Mora. Båda lagen skapade fina möjligheter där göteborgarna var något hetare med bland annat ett friläge för Ryan Lasch och en stolpträff för Sebastian Stålberg. Ledningen skulle dock Mora ta i spel fem mot fyra i slutet av perioden. En studs i kortplanket bakom mål ställde Johan Gustafsson helt, vilket bäddade för att Andrew Rowe kunde raka in 1-0 för gästerna.

Mittperioden blev än mer chansrik åt bägge hållen, men skulle likt den första bara bjuda på ett mål - denna gång för Frölunda. I ett snabbt anfall serverade Pontus Widerström fram till Christoffer Ehn, som elegant lyfte upp pucken i nättaket och bröt sin 20 matcher långa måltorka. Chanserna fortsatte sedan att hagla åt bägge håll men med två stabila målvakter stod det fortsatt 1-1 efter de två första perioderna.

"Bättre och bättre ju längre matchen går"

Likt de tidigare tre mötena skulle Frölunda till slut gå segrande ur den jämna bataljen. Christoffer Ehn blev tvåmålsskytt när han skickade in 2-1 bakom Engstrand och halvvägs in i perioden hade hemmalaget utökade ytterligare genom Ponthus Westerholm. Mattias Karlins lag var i rejäl brygga men när Matt Bailey trampade in från förlängd mållinje och skickade in reduceringen tändes lagets hopp. Slutforceringen i sex mot fem var intensiv men trots det kunde hemmalaget hålla undan och vinna även säsongens fjärde och sista möte.

– Jag tycker att vi blir bättre och bättre ju längre matchen går. Vi är ett vältränat lag som alltid är bäst i tredje perioden. Jag tror att det är det som avgör i slutändan, summerade Frölundatränaren Roger Rönnberg i C More efter slutsignalen.