Sjätte raka bortasegern för Malmö, vann inför storpublik

30 december 2017 20:49
#DIFMIF

Ericsson Globe var utsåld och Djurgården och Malmö bjöd på en härlig match som innehöll det mesta. Det krävdes straffläggning för att utse Malmö som vinnare – vinnare för sjätte gången i rad på bortaplan.

Det var uppdukat för fest i Ericsson Globe när tabelltvåan Djurgården tog emot Malmö med hysterisk form på bortaplan. Skåningarna jagade sin sjätte raka bortaseger.

Första perioden präglades av en hel del utvisningar åt båda hållen. Malmö hade exempelvis chansen i spel fem mot tre, men Djurgården redde ut det. Chanser fanns åt båda hållen att spräcka målnollan, men Oscar Alsenfelt och Adam Reideborn spelade stabilt i de båda målen.

I andra trampade sedan Djurgården gasen i botten och pressade tillbaka Malmö under långa stunder. Linus Johansson inledde målskyttet efter drygt två minuter och hemmalaget åkte sönder Malmö. Men gästerna stack upp efter halva perioden och Max Görtz bombade in kvitteringen, ett skott som var så hårt så ingen hann se om den var inne eller inte. Men efter videobedömning konstaterades mål.

Djurgården deppade inte för det utan fortsatte trumma på. Niclas Bergfors satte 2-1 med ett fint handledsskott efter 17:36 och exakt en minut senare prickade Jesper Pettersson in 3-1.

– Inte bra, de åker sönder oss i andra och vi måste höja oss om vi ska ha chansen idag. Oscar håller oss kvar i matchen, det kunde ha stått 5-1 eller 6-1 lika gärna, sammanfattade Malmös Max Görtz till C More.

"Jag visste vad jag skulle göra"

Gästerna fick precis den start av tredje de ville ha. Vunnen tekning i anfallszon, skott i kortsargen och Nils Andersson kunde raka in sargreturen, 3-2 efter 2:41. Det gav laget energi samtidigt som Djurgården blev lite konfunderade.

Andy Miele var en av matchens vassaste spelare och det var han som kvitterade med sju minuter kvar att spela av ordinarie tid. 3-3 stod sig och förlängningen kunde ha slutat precis hur som helst. Den månghövdade publiken bjöds på sann underhållning hela matchen och fick se Marcus Sylvegård avgöra i straffläggningen för Malmö.

Otroligt starkt av skånelaget att resa sig efter Djurgårdens så fina mittperiod. Malmö kunde i och med segern dra ytterligare ett streck, nu uppe i sex raka bortasegrar.

– Jag var lite nervös men jag visste vad jag skulle göra, det gick hem idag, sa Sylvegård till C More.

– Vi blev för passiva i tredje och tog lite klantiga utvisningar, så den tredje hade jag velat göra om och göra bättre. Passiviteten straffade oss och straffar är inte riktigt vår grej. Jag är besviken att vi inte vinner matchen, sammanfattade Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.