Clarks målfest - formstarkt Brynäs slog Örebro

30 december 2017 20:55
#BIFÖRE

Brynäs fortsätter att vinna matcher och Kevin Clark fortsätter att göra mål. På lördagen kom tre nya fullträffar från kanadensaren som fällde Örebro.

Brynäs rivstartade hemmamötet med ett formsvagt Örebro och efter bara 17 sekunder skickade Kevin Clark in ledningsmålet. Kanadensaren tog tillvara på en retur mot en chanslös Eero Kilpeläinen, som annars var den som räddade Örebro under stora delar av matchupptakten. Målvakten höll underläget till endast ett mål och efterhand kynde gästerna jämna ut spelet.

Med en knapp kvart på klockan kom också kvitteringen. Bröderna Spink samspelade sig fram centralt och med ett skott som styrde på Brynässpelare utjämnade Tylor för Örebro. Närkelaget avslutade sedan den första perioden starkt, även om likaläget höll sig till mittenakten. Den styrdes länge av Örebro som radade upp heta avslut som David Rautio stoppade.

Palushaj med segermålet i förlängning

Det var ändå Brynäs som skulle göra periodens enda mål och efter en stark avslutning skickade Clark in sitt andra för kvällen i numerärt överläge. Ledningen skulle ätas upp av Örebro en bit in i tredje, när nyförvärvet Viktor Amnér avlossade bössan. Kvitteringen kom med 8.16 spelat och glädjen hos gästerna blev kortvarig. För direkt efter tekning stack Jesper Jensen upp, rundade offensivt mål och serverade Kevin Clark till 3-2.

Kanadensarens hattrick innebar ny Brynäsledning, men för en tredje gång kom Örebro tillbaka. Johan Wiklander noterade sitt första mål för säsongen och Marcus Weinstock var en stolpträff från att avgöra. Istället gick matchen till förlängning och ett avgörande från en frispelad Aaron Palushaj. Brynäs vann med 4-3 - lagets tredje raka seger.

– Vi ger upp ledningen tre gånger och du vill inte göra det hemma. Den där poängen kan vara mycket värd i slutändan av säsongen. Det gäller bara att glömma det, ta med oss det positiva och gå in i det nya året, förklarade hattrickskytten Clark för C More.