• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Hemma
Rögle
RBK
Borta
HV71
HV71

Rögle bröt trenden - besegrade HV71

30 december 2017 17:30
#RBKHV71

Senaste gången Rögle och HV71 vann respektive förlorade var när lagen möttes i början av december. Nu skulle lagets båda trender brytas, när Rögle stod för en solid insats och plockade samtliga tre pinnar.


Förstaperioden i Lindab Arena blev en utvisningsrik sådan. Det var framförallt gästerna som tillbringande stora delar av den första akten i utvisningsbåset och det var också i spel fem mot tre som de båda målen i den första akten skulle komma. Mattias Tedenby försatte HV71 i förarsätet när han utnyttjade Ville Kolppanens liggande position och skickade in 1-0 i nättaket. Efter en hel drös med powerplaymöjligheter skulle även Rögle få in en puck i nät när Jack Connolly tog vara på en retur och överlistade Fredrik Pettersson-Wentzel.

"Försöka att inte tänka så mycket"

Rögle skulle få bästa tänkbara start på den andra perioden - och ännu en gång var det i spel i numerärt överläge. Ben Youds öppnade upp ytan för Jesper Williamsson som med ett hårt slagskott hittade luckan bakom HV-målvakten. Trots den tidiga kallduschen satte gästerna i ytterligare en växel och satte emellanåt tung press mot hemmalagets mål - men Ville Kolppanen kunde i sin debut i Lindab Arena stänga igen. Istället kom 3-1 för hemmalaget när Lucas Elvenes skrev in sig i målprotokollet med mindre än minuten kvar.

– Så klart mycket skönare att leda med 3-1 så här inför tredje. Nu ska vi försöka att inte tänka så mycket - bara köra, spela enkelt och få ut puckarna ur zonen, summerade 3-1-skytten Elvenes till C More i pausen.

Och det var just det som Rögle gjorde. Till skillnad från mötet i Skellefteå senast skulle ängelholmarna hålla undan och trots en massiv HV-press stundtals kunde man dessutom utöka. I ännu ett powerplay kunde Jesper Williamsson dunka in 4-1 för de grönvita efter åtta minuters spel, vilket blev årets sista mål i Lindab Arena. Rögle bröt sin fyra matcher långa trend - samtidigt som HV71 fick sin segersvit bruten.