HV71

Rögle bröt trenden - besegrade HV71

30 december 2017 17:30
#RBKHV71

Senaste gången Rögle och HV71 vann respektive förlorade var när lagen möttes i början av december. Nu skulle lagets båda trender brytas, när Rögle stod för en solid insats och plockade samtliga tre pinnar.

Förstaperioden i Lindab Arena blev en utvisningsrik sådan. Det var framförallt gästerna som tillbringande stora delar av den första akten i utvisningsbåset och det var också i spel fem mot tre som de båda målen i den första akten skulle komma. Mattias Tedenby försatte HV71 i förarsätet när han utnyttjade Ville Kolppanens liggande position och skickade in 1-0 i nättaket. Efter en hel drös med powerplaymöjligheter skulle även Rögle få in en puck i nät när Jack Connolly tog vara på en retur och överlistade Fredrik Pettersson-Wentzel.

"Försöka att inte tänka så mycket"

Rögle skulle få bästa tänkbara start på den andra perioden - och ännu en gång var det i spel i numerärt överläge. Ben Youds öppnade upp ytan för Jesper Williamsson som med ett hårt slagskott hittade luckan bakom HV-målvakten. Trots den tidiga kallduschen satte gästerna i ytterligare en växel och satte emellanåt tung press mot hemmalagets mål - men Ville Kolppanen kunde i sin debut i Lindab Arena stänga igen. Istället kom 3-1 för hemmalaget när Lucas Elvenes skrev in sig i målprotokollet med mindre än minuten kvar.

– Så klart mycket skönare att leda med 3-1 så här inför tredje. Nu ska vi försöka att inte tänka så mycket - bara köra, spela enkelt och få ut puckarna ur zonen, summerade 3-1-skytten Elvenes till C More i pausen.

Och det var just det som Rögle gjorde. Till skillnad från mötet i Skellefteå senast skulle ängelholmarna hålla undan och trots en massiv HV-press stundtals kunde man dessutom utöka. I ännu ett powerplay kunde Jesper Williamsson dunka in 4-1 för de grönvita efter åtta minuters spel, vilket blev årets sista mål i Lindab Arena. Rögle bröt sin fyra matcher långa trend - samtidigt som HV71 fick sin segersvit bruten.