SKE

Malmö tog två poäng i en magisk upphämtning

2 januari 2018 21:45
#MIFSKE

Det såg länge ut som Skellefteå skulle åka hem med tre poäng från Malmö Arena. Men med sex minuter kvar av matchen svarade hemmalaget för en helt otrolig vändning och tog matchen till förlängning.

Den första perioden var en jämn och grinig tillställning där det var lite småirriterat efter i stort sett varje avblåsning. Både Malmö och Skellefteå hade några chanser av de vassare slaget, men det var gästerna som förvaltade lägena bäst. Efter drygt elva minuter gjorde Pär Lindholm sitt sjunde mål mot Malmö denna säsong. Sebastian Ohlsson och Lindholm kom i ett två mot ett-läge där Ohlssons passning resulterade i att Lindolm enkelt kunde raka in ledningsmålet. Efter ledningsmålet fortsatte Skellefteåpressen och Jimmie Ericsson som gjorde comeback i Skellefteå såg till att hamna i poängprotokollet. Ericsson som dessutom gjorde sin 500:e SHL-match hittade fram till Mark Katic som såg till att gästerna gick till pausvila med en 2-0-ledning.

Upp som en sol ned som en pannkaka

Efter två minuter och 48 sekunder in i den andra perioden hade Skellefteå tagit ledningen med 4-0 efter mål från Henrik Hetta och Andreas Wingerli. Malmö bytte dessutom målvakt och Jonas Gunnarsson fick kliva in efter att Alsenfelt lämnat. Gunnarsson hade det hett om öronen men lyckades spika igen i mittenakten, trots att gästerna hade flertalet chanser att utöka ledningen. Skottstatistiken skrevs nämligen till 16-3 för gästerna.

– Vi är dåliga, idag är ingen bra dag. Vi måste samla ihop oss. Vi måste lämna det som varit och bara blicka framåt, sa en besviken Fredrik Händemark till C More.

Men det var ett helt nytt Malmö vi fick se i den sista perioden men Skellefteå fortsatte till en början att hålla hemmalaget på utsidan. Med sex minuter kvar av matchen såg det ut som att Skellefteå skulle gå mot en komfortabel seger. Men Malmö var inte klara än. Skåningarna stod för en riktig krigarinsats och när den sista perioden var slut stod det 4-4 efter att Daniel Zaar, Rhett Rakhsani, Marcus Sylvegård och Robin Alvarez skrevs in som målskyttar.

Drygt en minut in i förlängingen var det sedan Rhett Rakhshani som var stark i offensiv zon och krigade fram pucken till Nils Andersson borta vid den högra stolpen som tryckte in avgörandet.

– Jag vet hur det kan vara i hockey att det kan svänga fort. Vilka mål vi gör och vilken energi det ger. Vi gör ju något bra av det, vi vänder och moralen och energin kommer. Vi spelar rätt kyligt i avgörande lägen. Just nu är det en grym känsla, sa Peter Andersson till C More efter matchen.