Hemma
Rögle
RBK
Borta
Djurgården
DIF

Rögle ska skrämma bort Djurgårdsspöket

2 januari 2018 11:30
#RBKDIF

Nytt år och nya möjligheter. Rögle tar emot Djurgården hemma och siktar på att ta sin andra raka hemmaseger och i samma veva besegra stockholmarna för första gången på väldigt länge i Lindab Arena.


Formkollen

Rögle spelade hem en seger dagen innan nyårsafton. En välkommen sådan och en bra avslutning på 2017. Men laget ligger fortfarande fast förankrat som tabelljumbo och behöver vinna mer för att få kontakt med lagen ovanför.

– Vi känner att spelet har kommit alltmer de senaste sex matcherna. Vi har startat bra och spelat aggressivt och intensivt. Sen har vi fokuserat mycket på hur vi ska kunna stänga matcherna och vara som bäst i slutet av matcherna, säger forwarden Taylor Matson till Rögle-TV.

Djurgården upplever nu en något tyngre period och har förlorat sina två senaste matcher. Spelmässigt har det dock sett rappt ut men utdelningen har inte riktigt funnits där som innan.

Läget i lagen

Djurgården har lånat in centern Michael Haga från Mora under den kommande veckan. Detta i ch med skadan på Andreas Engqvist och att Marcus Davidsson är iväg på JVM.

Rögle meddelar att Ted Brithén inte kommer till spel med anledning av en överkroppsskada, och för honom gäller dag för dag. Däremot är Kevin Gagné tillbaka efter att ha missat 15 matcher. Även Juhamatti Aaltonen tränade med laget under måndagen och väntas vara med mot Djurgården.

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Djurgården har vunnit åtta raka matcher i Ängelholm i SHL-sammanhang. Rögle har inte vunnit hemma mot Djurgården sedan den 22 november 2008.
  • Djurgården har vunnit båda de tidigare mötena den här säsongen. 6-2 i Ängelholm och 4-3 (ÖT) i Stockholm.
  • Djurgårdsbacken Marcus Högström har fyra assist på dessa två matcher.
  • Rögles Lucas Elvenes har tagit petningen från JVM-laget på bästa sätt. På de tre mellandagsmatcherna gjorde han fyra poäng (2+2).
  • Djurgårdens Jonathan Davidsson kommer mer och mer in i SHL. På de sju senaste matcherna har han skrapat ihop sex poäng (2+4).
  • Trots tabelläget är Rögle SHL:s fjärde bästa lag i powerplay hittills. Djurgården är på 12:e plats i den kategorin.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKDIF