Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Frölunda
FHC

Nytt år - nytt Färjestad?

2 januari 2018 11:30
#FBKFHC

Förlusten mot Växjö senast innebar lagets sjätte raka nederlag. Färjestad är just nu ett av SHL:s formsvagaste lag - men siktar nu på inleda det nya året med en seger och ett trendbrott när Frölunda gästar Löfbergs Arena.


Formkollen

Från att flåsa ligaledande Växjö i nacken till att närma sig det första strecket i serien. Färjestad kliver in i det nya året 2018 som ett av SHL:s formsvagaste lag efter att ha åkt på sin sjätte raka förlust senast. Borta mot just Växjö i lördags blev man nollade - efter att mot Malmö i matchen dessförinnan blivit ligans första lag att göra målkolumnen tresiffrig. Färjestad har därav flera sorters revansch att utkräva när man möter Frölunda för andra gången den här säsongen. Senast man drabbade samman var i en målfest som slutade 7-4 för värmlänningarna - där bland annat Joakim Nygård stod för fyra poäng.

Frölunda kommer till spel med två raka 3-2-segrar i bagaget. Hemma mot Mora blev det som väntat jämnt, men efter 60 minuters spel stod man ännu en gång som segrare. Christoffer Ehn bröt en 20-tal matcher lång måltorka genom att göra två mål och bli matchhjälte vilket förde upp göteborgarna till en tredjeplats i SHL-tabellen. Roger Rönnbergs manskap har endast förlorat en av de sju senaste matcherna och kan vid seger på tisdagsaftonen ta ytterligare ett stort kliv närmare Djurgården på andraplatsen.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Lagen har bara möts en gång tidigare den här säsongen. Då vann Färjestad med 7-4 i Löfbergs Arena. Joakim Nygård stod för fyra pinnar (2+2) för hemmalaget, medan Frölundas Ryan Lasch noterades för ett mål och två assist.
  • Det är två av de mest flitiga botbänksbesökarna som ställs mot varandra. Frölunda delar andraplatsen med Växjö på 62 stycken tvåminutersutvisningar och tätt därefter ligger Färjestad med sina 61.
  • Det blir sällan några skottfester i Löfbergs Arena. Värmlänningarna släpper nämligen till minst skott bakåt (326) och skjuter och näst minst på motståndarnas mål (366) på hemmais.
  • Frölunda är fortsatt det skottolyckligaste laget i ligan. Utöver att göteborgarna har missat flest skott har man också flest blockerade avslut samt prickat målramen flest gånger (27).
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKFHC.