Hemma
Mora
MIK
Borta
Luleå
LHF

Formsvagt mot formstarkt i Dalarna

2 januari 2018 11:30
#MIKLHF

Fyra raka förluster mot fyra raka segrar. Det är ett formsvagt Mora som tar emot formstarka Luleå i den första SHL-matchen efter årsskiftet - och frågan är om dalalaget kan stoppa sylvasse Emil Larsson och hans norrbottniska lag på tisdagskvällen.


Formkollen

Det var ännu en gång jämt både spel- och resultatmässigt när Mora mötte Frölunda i lördags. Trots en tungt slutforcering skulle dalalaget dock falla även i det fjärde mötet med göteborgarna - vilket i sin tur också innebar att man inkasserade sin fjärde raka förlust. När vi kliver in i 2018 är det med Mattias Karlins lag som nästjumbo i tabellen och frågan är om det blir något trendbrott när Luleå gästar Jalas Arena på tisdagsaftonen. Senast lagen möttes - så sent som den 28:e december - vann norrbottningarna på hemmais, men i mötet dessförinnan var det nykomlingen som tog samtliga tre pinnar i Dalarna.

Luleå är med sina fyra raka segrar ett av SHL:s formstarkaste lag för tillfället. I lördags plockade man dessutom en blytung 3-1-seger i det rafflande rivalmötet med Skellefteå, vilket har ingjutit än mer självförtroende hos Thomas "Bulan" Berglunds lag som sakta börjar klättra mot topp 6-placeringarna. Nu går norrbottningarna för att inleda året med ännu en seger när man gästar Mora, med bland annat en stekhet Emil Larsson i spetsen. Forwarden har nämligen stått för sju poäng de fyra senaste matcherna.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Lagen har en seger vardera från tidigare möten den här säsongen. Mora vann med 3-2 hemma i Jalas Arena den 18:e november medan Luleå tog en 3-1-seger på hemmaplan den 28:e december.
  • Mora och Luleå är de lag som skjuter minst i hela serien. Båda lagen har skjutit exakt lika många skott på mål (761) där dock norrbottningarna är överlägset mer effektiva. 10,64% av skotten hamnar i motståndarnas nät i jämförelse med dalalagets näst sämsta siffra i serien - 8,54%.
  • Mattias Pettersson har stått i bägge mötena mot Luleå den här säsongen. Inför tisdagskvällens drabbning ligger hans räddningsprocent på 92,45.
  • Joel Lassinantti är fortsatt en av SHL:s bästa burväktare. Borträknat i mötet med Karlskrona där han släppte in ett mål på 17 avslut, har han under Luleås senaste segerresultat haft en snitträddningsprocent på imponerande 96,58.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKLHF.