Brynäs höll undan mot vilt kämpande Luleå

4 januari 2018 21:15
#BIFLHF

Brynäs fortsätter att vinna mot Luleå. Under torsdagen skrevs segersiffrorna till 4-1 i en match som var oerhört jämn och där släkten var värst för Luleås del.

Med vetskapen om att det var över sex år sedan Luleå tog tre poäng i Gavlerinken Arena skrinnade gästerna in till match hårt skadedrabbat. Trots detta bjöd man upp till bra fart i den första perioden, som hade ett högt tempo och svängigt spel från båda håll.

Ju längre perioden led, desto mer tog hemmalaget över spelet och Lucas Carlsson kunde pricka in 1-0 när han hittade rätt mellan benen på Joel Lassinantti.

Luleå kom upp mer i anfallszon i den andra perioden. Gästerna hade mycket puck, fick stundtals in en bra press mot Brynäs, men kom inte till de klara chanserna som behövdes för att störa en bra David Rautio i hemmakassen.

Istället skulle 2-0 komma. Lucas Carlsson sköt, och Jonathan Granström styrde in pucken bakom en förvånad Joel Lassinantti.

– Vi spelar bra, och har bra tryck men det vill sig inte riktigt, sa Anton Hedman i Luleå till C More i paus.

Marginalerna på Brynäs sida

Luleå satsade framåt i den tredje perioden, men Brynäs kontrollerade mycket av spelet i egen zon. Dock blev det dramatik när Daniel Sondell smällde in reduceringen till 2-1 från sin backplats. Efter det pressade Luleå på och var både en stolpe, ribba och en storspelande David Rautio ifrån en kvittering.

Istället kom Brynäs att punktera matchen när Luleå tagit ut målvakten med två mål i tom bur fram till slutresultatet 4-1.