Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Luleå
LHF

Ny Brynässeger att vänta mot drömmotståndet?

4 januari 2018 11:30
#BIFLHF

Brynäs har haft oerhört lätt för Luleå den här säsongen och i lagens två tidigare möten har det slutat med förkrossande segrar för Gävlelaget. Nu ställs man mot varandra igen, och frågan är om proceduren upprepas, eller om det är tredje gången gillt för Luleå?


Formkollen

Efter juluppehållet så har Brynäs verkligen fått upp farten, och på lagets fyra spelade matcher har tre segrar inkasserats. Dock har det varit täta och tuffa matcher hela vägen in, och frågan är om Brynäs kan skruva åt formen ännu mer och börja plocka trepoängare?

Nu ställs man mot Luleå. Ett Luleå som visserligen föll i sin senaste match, men som också visat upp en god form på sistone, med fyra segrar på de fem senaste matcherna.

Brynäs brukar ha oerhört lätt föt Luleå på hemmais. Senast Luleå tog tre poäng i Gavlerinken Arena var den 6 oktober 2011. Lägg därtill att att de senaste tre matcherna i Gävle mellan lagen slutat med tre klara Brynässegrar. 5-2, 6-2 och 6-0.

Läget i lagen

Felix Sandström och Daniel Paille är långtidsskadade i Brynäs. Vidare så var inte Marcus Erson och Alexander Bjurström inte med senast.

Hos Luleå är det samma trio som saknats den senaste tiden i Patrick Cehlin, Joey Hishon och Jan Sandström. Senast var inte heller Brendan Mickelsson med och Isac Lundeström samt Filip Gustavsson spelar JVM.

Notera att

  • Lagen ligger precis bredvid varandar i tabellen, så det är viktiga poäng på spel.
  • Emil Larsson i Luleå har gjort tio mål på de 16 senaste matcherna.
  • Kevin Clark i Brynäs har gjort poäng i åtta av de nio senaste matcherna.
  • Brynäs har seriens bästa boxplaystatistik.
  • Säkra din biljett till matchen här
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFLHF.