• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
HV71
HV71

HV71:s Adam Åhman segrare i SHL-debuten

4 januari 2018 21:45
#KHKHV71

Adam Åhman, HV71:s 18-årige målvaktstalang, fick ikväll göra sin SHL-debut. Och det kunde inte slutat bättre. Hans stabila insats mellan stolparna låg bakom HV71:s klara 6-2-seger borta mot Karlskrona.


Det kunde dock blivit en mardrömsstart för debutanten, men Emil Lundbergs tidiga hemmamål blev korrekt bortdömt för spark. I en relativt chansfattig förstaperiod var det ändå fördel HV71 som lyckades vaska fram några klara lägen och vann skotten med 12-7.

– De är starka i mittzon och defensivt, men får vi ner puckarna och behåller tålamodet så ska det nog gå vägen, sa HV71:s Tom Hedberg i första periodpausen.

Dubbla powerplaymål

Gästerna fortsatte att föra spelet tidigt i andra perioden och fick med sig en utvisning som resulterade direkt. Mattias Tedenby serverade Stefan Elliot som tryckte till direkt och hittade luckan i Johannes Jönssons första kryss.

Efter målet jobbade hemmalaget sig in i matchen. Mattias Guter missade först en straff innan han revanscherade sig dryga minuten senare genom att sätta 1-1 i numerärt överläge.

– Vi ska ut och göra vår bästa period för kvällen, sa Ove Molin, Karlskronas tränare, inför tredje perioden.

Pricksäkert bortalag

Det blev precis tvärtom. Spelmässigt var det ganska jämt, men HV71 var skoningslösa när de gavs chansen. Victor Ejdsell pricksköt in 2-1 efter bara en minut spelad och Anton Bengtsson avslutade ett flygande anfall när han stötte in Oscar Sundhs fina diagonalpassning till 3-1. Mattias Guter gav Karlskrona kontakt, men Pierre Engvall, tillbaka efter långtidsskade, punkterade matchen kort därefter med sitt 4-2-mål. Lawrence Pilut satte 5-2 i öppen kasse och av bara farten hann Ejdsell med att styra in sitt andra mål för kvällen till slutresultatet 6-2.

– Det är en jämn match egentligen hela matchen, det kan gå hur som helst under större delen av matchen. Men vi kliver fram och är effektiva och sätter våra chanser, analyserade målskytten Pierre Engvall, HV71.