• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Tisdag Tis 26 November Nov
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Rögle
RBK

Rögle gästar formsvagt Färjestad

4 januari 2018 11:30
#FBKRBK

Färjestad tar under torsdagen emot Rögle i Löfbergs Arena. Värmlänningarna som haft det tufft på senare tid med sju raka förluster har även haft det tufft mot Rögle, på de sex senaste mötena har Färjestad endast vunnit en match.


Formkollen

Färjestad är inne i en mörk svacka och har sju raka förluster bakom sig. Värmlänningarna lyckades dock få med sig en poäng under tisdagen när Frölunda var på besök i Löfbergs Arena. Dick Axelsson gjorde Färjestads enda mål Frölunda kunde sedan vinna med 2-1 efter förlängning. Trots den dystra trenden så ligger Karlstadlaget på en femteplats i tabellen men för att inte halka ned allt för långt i den jämna tabellen är det dags att börja plocka poäng igen.

Rögle kommer till Löfbergs Arena med självförtroende då man tagit två raka segrar, i det senaste mötet fick man tabelltvåan Djurgården på fall. Skåningarna som vill plocka fler poäng för att minska utrymmet till Karlskrona och Mora som man just nu har fyra respektive fem poäng upp till i botten av tabellen.

– Vi gör allt för att vinna. Kolppanen är fantastisk och ger oss lite extra. Jag tycker vi idag för första gången för matchen från första nedsläpp till hela vägen. Hela bänken känner det och då får vi den lilla extra skjutsen, sa Daniel Widing till C More efter matchen mot Djurgården.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Jesper Williamsson skadade sig i en närkamp vid sargen mot Djurgården senast. Under onsdagen meddelade Rögle på sin hemsida att Williamsson tvingas till operation av handen och kommer att bli borta till efter OS-uppehållet.

Notera att

  • Dick Axelsson som svarade för Färjestads enda mål mot Frölunda är den spelare som haft bäst utdelning mot Rögle denna säsong, Axelsson har svarat för tre assist.
  • Hos Rögle är det Craig Shira som gjort flest poäng hittills mot Färjestad, han har svarat för fyra assist.
  • 25 av Rögles 74 mål har kommit i numerärt överläge.
  • Färjestad och Rögle har mötts två gånger denna säsong där det blivit en vinst vardera.
  • Färjestad har haft det svårt för skåningarna på senare tid och under förra säsongen vann Rögle samtliga möten.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKRBK.