Ska Malmö rida vidare på vågen?

4 januari 2018 11:30
#MIFLHC

Malmö bjöd på en av säsongens mest spektakulära vändningar senast. Nu vill skåningarna följa upp det fina resultatet med en ny vinst när Linköping gästar - ett Linköping som närmast kommer från en förlust mot Karlskrona.

Formkollen

Skellefteå ledde med 4-0 under en period där siffrorna kunde ha varit betydligt mycket större. Men när Daniel Zaar reducerade med sex minuter kvar inledde de rödklädda en av säsongens mäktigate upphämtningar. 4-0 blev till slut 4-4 - och i efterföljande förlängning klev dessutom Nils Andersson fram och tryckte in 5-4 till hemmapublikens vilda jubel. Segern var dessutom den fjärde raka för Peter Anderssons lag som har påbörjat klättringen uppåt SHL-tabellen.

När Linköping sent in i den tredje perioden ledde med 2-0 över Karlskrona senast, var det många som trodde att östgötarna skulle ro hem segern. Men i matchens två sista minuter kämpade sig gästerna tillbaka, hämtade upp tvåmålunderläget och fullbordade också sedan vändningen i övertidsspelet. År 2017 avslutades med en förlust för Dan Tangnens manskap, som nu per omgående vill haka på det vinnande spåret igen. Östgötarna parkerar på en åttondeplats i den fortsatt jämna övre streckstriden i SHL-tabellen, när man gästar Malmö Arena - en plats som laget aldrig lämnat som förlorare.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att:

• Mötet mellan Malmö och Linköping är säsongens tredje. Linköping har vunnit båda; 5-3 respektive 4-1.
  • Linköping har aldrig förlorat i Malmö Arena. Sedan Redhawks flyttade in i en av landets största hockeyarenor har man aldrig lyckats besegrade östgötarna på hemmais.
  • Det är ligans två bästa tekningslag som drabbar samman. Malmö leder statistiken med sina 53,16%. På hemmaplan ligger statistiken på 58,22% för skåningarna.
  • Malmös Frederik Storm har gjort fyra poäng mot Linköping den här säsongen. Ett mål och tre assist.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFLHC.