Aaltonen hade show när Rögle segrade stort

6 januari 2018 17:35
#RBKVLH

I Lindab Arena var namnet på allas läppar efter matchen Juhamatti Aaltonen. Finländaren i hemmalaget bjöd på ett äkta hattrick och grundlade storsegern med 6-2 för Rögle mot Växjö.

Efter att ha stått utanför laget de senaste matcherna var Juhamatti Aaltonen med i laguppställningen för Rögle igen. Och han visade att han var tillbaka med besked. Trots stort spelövertag för Växjö till en början så var det finländaren som bjöd på show.

1-0 på straff efter ett läckert avslut, 2-0 i spel fem mot tre från snäv vinkel och 3-0 på ett direktskott i en snabb spelvändning. Samtliga av Juhamatti Aaltonen som därmed bjöd hemmapubliken på ett äkta hattrick.

Växjö fick dock in en viktig reducering innan periodslut när Joel Persson prickade krysset i powerplay.

– Jag sa att jag skulle vara redo när jag fick spela igen, och det var jag. Jag vet vad jag kan göra och det känns bra, sa Juhamatti Aaltonen till C More i paus.

Maximal utdelning för Rögle

Den andra perioden fortsatte med dominans i spelet för Växjö. Men Justin Pogge storspelade i målet samtidigt som Växjö visade upp en sällan skådad ineffektivitet. Tvärtom var det för Rögle.

I powerplay gick Linus Sandins puck via Daniel Rahimis skridsko in till 4-1 och kort därefter petade Taylor Matson in 5-1 från nära håll i en snabb spelvändning från hemmalaget. Detta trots att skotten i mittakten slutade 8-19.

Den tredje perioden blev mer avslagen. Rögle kontrollerade händelserna på isen samtidigt som Växjö inte hade samma fart i spelet. Noah Welch kunde dock reducera till 5-2 med ett kanonskott för Växjö, men det hjälpte föga. Trots underläget satsade Växjö på slutet med sex man på banan, emn då kunde Daniel Widing sätta slutresultatet 6-2 i tom bur.

– Ibland speglar inte resultatet matchbilden, sa Sam Hallam i Växjö till C More efter matchen.