• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Växjö
VLH

Aaltonen hade show när Rögle segrade stort

6 januari 2018 17:35
#RBKVLH

I Lindab Arena var namnet på allas läppar efter matchen Juhamatti Aaltonen. Finländaren i hemmalaget bjöd på ett äkta hattrick och grundlade storsegern med 6-2 för Rögle mot Växjö.


Efter att ha stått utanför laget de senaste matcherna var Juhamatti Aaltonen med i laguppställningen för Rögle igen. Och han visade att han var tillbaka med besked. Trots stort spelövertag för Växjö till en början så var det finländaren som bjöd på show.

1-0 på straff efter ett läckert avslut, 2-0 i spel fem mot tre från snäv vinkel och 3-0 på ett direktskott i en snabb spelvändning. Samtliga av Juhamatti Aaltonen som därmed bjöd hemmapubliken på ett äkta hattrick.

Växjö fick dock in en viktig reducering innan periodslut när Joel Persson prickade krysset i powerplay.

– Jag sa att jag skulle vara redo när jag fick spela igen, och det var jag. Jag vet vad jag kan göra och det känns bra, sa Juhamatti Aaltonen till C More i paus.

Maximal utdelning för Rögle

Den andra perioden fortsatte med dominans i spelet för Växjö. Men Justin Pogge storspelade i målet samtidigt som Växjö visade upp en sällan skådad ineffektivitet. Tvärtom var det för Rögle.

I powerplay gick Linus Sandins puck via Daniel Rahimis skridsko in till 4-1 och kort därefter petade Taylor Matson in 5-1 från nära håll i en snabb spelvändning från hemmalaget. Detta trots att skotten i mittakten slutade 8-19.

Den tredje perioden blev mer avslagen. Rögle kontrollerade händelserna på isen samtidigt som Växjö inte hade samma fart i spelet. Noah Welch kunde dock reducera till 5-2 med ett kanonskott för Växjö, men det hjälpte föga. Trots underläget satsade Växjö på slutet med sex man på banan, emn då kunde Daniel Widing sätta slutresultatet 6-2 i tom bur.

– Ibland speglar inte resultatet matchbilden, sa Sam Hallam i Växjö till C More efter matchen.