• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Örebro
ÖRE

Örebro vinnare på bortaplan igen - nollade Luleå

6 januari 2018 17:30
#LHFÖRE

Örebro bröt under lördagen sin negativa trend på tio raka bortaförluster när Luleå bortabesegrades med 1-0. Sakari Manninen gjorde matchens enda mål, men den stora hjälten var målvakten Eero Kilpeläinen.


Det var ett taggat Örebro som kom ut till match i Coop Norrbotten Arena. Gästerna fick en smakstart när Sakari Manninen satte 0-1 redan efter minuten spelat, och det målet satte tonen en aning i den första perioden. Gästerna fick till ett bättre tryck framåt än vad Luleå fick, som hade svårt att slå sig fast när man gick till anfall.

Det blev ett bättre hemmalag i den andra perioden. Man fick mer fart i spelet och kom också till fler avslut något som skotten 10-2 i den andra perioden vittnar om. Några jättelägen blev det dock inte då Örebro försvarade sig bra.

Luleå hade flertalet chanser i spel i numerärt överläge men avsaknaden av lagkaptenen Niklas Olausson var tydlig i den spelformen.

Örebro hade inte mycket i mittperioden på den offensiva planhalvan, även om man stundtals snurrade i anfallszonen, och powerplayspelet hos gästerna skapade betydligt bättre tryck än hos Luleå.

Starkt boxplay och stark målvakt

Luleå försökte i den tredje perioden, men kom endast till halvchanser med jämna mellanrum. Det blev aldrig något riktigt tryck mot gästernas mål, även om det blev svettigt mot slutet när Luleå satsade allt framåt. Örebro visade upp ett starkt försvarsspel, ett bra boxplay och hade Eero Kilpeläinen längst bak som var omutlig denna kväll.