• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Idag 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Hemma
Mora
MIK
Borta
Brynäs
BIF

Rautio och Jensen fixade ny Brynässeger

6 januari 2018 17:34
#MIKBIF

I en målsnål men fartfylld match kunde Brynäs resa hem med sin femte raka seger. Detta efter disciplinerat försvarsspel, att David Rautio tog allt och att Jesper Jensen var den enda spelaren på isen som lyckades göra mål.


Mora kom till sin hemmaarena med två raka segrar i ryggen. Nu gästade Brynäs som är i gott slag och som inför matchen hade fyra raka segrar i SHL.

– Vi har snackat om defensiven ett tag och det är den som har tagit oss framåt, sa Brynäs Jonathan Granström till C More innan matchen.

Det skulle ligga en hel del i det påståendet även i den här matchen. I en förstaperiod som böljade en hel del fram och tillbaka fick Mora chansen i spel fem mot tre i lite mer än en och en halv minut. Matt Bailey hade då ett kanonläge att ge dalalaget ledningen men hans skott från nära håll mot öppet mål strök stolpen och gick utanför.

Istället kunde Brynäs ta ledningen. Målet kom efter att Kevin Clark erövrat pucken i anfallszon och serverat Jesper Jensen som stötte in 0-1 bakom Mattias Pettersson, som ju höll nollan i Moras senaste match.

Andra perioden var fortsatt jämn och med ganska många vändningar. Målvakterna hade en del puckar att reda ut och båda fredade sina mål från påhälsning. Såväl Mora som Brynäs strödde lite beröm över motståndet inför tredje.

– En bra match, Brynäs spelar bra och vi får inte riktigt till trycket på dem, sa Moras Emil Bejmo till C More.

– Vi vill ha mer tid i deras zon, det har vi inte riktigt fått till ännu. Mora är bra, en svår bortamatch, kommenterar Brynäs Jacob Blomqvist till C More.

Mora jobbade på och gjorde allt för att försöka få till tryck mot Brynäskassen. Men gästerna låg bra i försvarsspelet, höll Mora på utsidan och spelade väldigt disciplinerat i kampmomenten.

– Två skridskoskickliga lag som åkte fort hela matchen. Vi fick oss en funderare i början av SHL och det kanske var bra, att vi fick se vad som krävs för att ta poäng, sa Brynäs målvakt David Rautio till C More efter att ha räddat alla Moras 18 skott.