Målskyttarnas kväll när Färjestad vann målfest mot HV71

7 januari 2018 17:35
#HV71FBK

Vi bjöds på hela fem tvåmålsskyttar när Färjestad vann mot HV71 på bortaplan med 6-5 efter förlängning. Det var en match som svängde rejält och som hade det mesta.

Det var i Kinnarps Arena som söndagens enda SHL-match utspelade sig, men det var långt ifrån någon söndagsåkning vi bjöds på. Tvärtom var det bra fart som HV71 och Färjestad bjöd på.

Hemmalaget fick eftersom tag i spelet allt mer efter en jämn start i en snabb omställning kunde Oscar Sundh sätta 1-0 på en retur från nära håll. I boxplay var samma Sundh framme på en retur och petade in 2-0 sedan Färjestad slarvat med pucken i sitt numerära överläge.

– Skänt att göra mål, en bra start på matchen och kul att leda med två mål, sa Sundh till C More efter 20 spelade minuter.

Stekheta målskyttar i Färjestad

Den andra perioden var en rejäl målfest och framförallt var det en uppvisning i powerplay av Färjestad och av spelarna Johan Ryno och Michael Lindqvist. Den förstnämnda reducerade till 2-1 i powerplay när han på volley träffade rätt från snäv vinkel.

Minuten senare satt 2-2 i nät efter ett rappt avslut av Lindqvist. Färjestad fortsatte att pumpa på och kort därefter satt också 2-3 i nät genom Johan Ryno med ett stenhårt skott i krysset.

HV71 kom tillbaka genom Martin Thörnbergs projektil i powerplay till 3-3, men perioden tillhörde firma Ryno/Lindqvist. I powerplay serverade Ryno sin kompanjon som åter satte Färjestad i förarsätet med sitt 3-4 från nära håll.

Stark comeback av HV71

Målfesten fortsatte i den tredje perioden i denna mycket sevärda match. Mikael Wikstrand bombade in 3-5 i powerplay, men det målet räckte inte för seger då HV71 kom tillbaka. Martin Thörnberg reducerade kort därefter till 4-5, och mot slutet bjöd HV71 på en vild forcering.

Den gav utdelning när Victor Ejdsell pressade sig fram och tryckte in 5-5 under Lars Haugen. Matchen till förlängning och där kom Mikael Wikstrand att bli tvåmålsskytt för Färjestad. Han serverades öppet mål av Joakim Nygård och säkrade bonuspoängen till Färjestad med sitt 5-6 mål.