• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Idag 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Hemma
HV71
HV71
Borta
Färjestad
FBK

Målskyttarnas kväll när Färjestad vann målfest mot HV71

7 januari 2018 17:35
#HV71FBK

Vi bjöds på hela fem tvåmålsskyttar när Färjestad vann mot HV71 på bortaplan med 6-5 efter förlängning. Det var en match som svängde rejält och som hade det mesta.


Det var i Kinnarps Arena som söndagens enda SHL-match utspelade sig, men det var långt ifrån någon söndagsåkning vi bjöds på. Tvärtom var det bra fart som HV71 och Färjestad bjöd på.

Hemmalaget fick eftersom tag i spelet allt mer efter en jämn start i en snabb omställning kunde Oscar Sundh sätta 1-0 på en retur från nära håll. I boxplay var samma Sundh framme på en retur och petade in 2-0 sedan Färjestad slarvat med pucken i sitt numerära överläge.

– Skänt att göra mål, en bra start på matchen och kul att leda med två mål, sa Sundh till C More efter 20 spelade minuter.

Stekheta målskyttar i Färjestad

Den andra perioden var en rejäl målfest och framförallt var det en uppvisning i powerplay av Färjestad och av spelarna Johan Ryno och Michael Lindqvist. Den förstnämnda reducerade till 2-1 i powerplay när han på volley träffade rätt från snäv vinkel.

Minuten senare satt 2-2 i nät efter ett rappt avslut av Lindqvist. Färjestad fortsatte att pumpa på och kort därefter satt också 2-3 i nät genom Johan Ryno med ett stenhårt skott i krysset.

HV71 kom tillbaka genom Martin Thörnbergs projektil i powerplay till 3-3, men perioden tillhörde firma Ryno/Lindqvist. I powerplay serverade Ryno sin kompanjon som åter satte Färjestad i förarsätet med sitt 3-4 från nära håll.

Stark comeback av HV71

Målfesten fortsatte i den tredje perioden i denna mycket sevärda match. Mikael Wikstrand bombade in 3-5 i powerplay, men det målet räckte inte för seger då HV71 kom tillbaka. Martin Thörnberg reducerade kort därefter till 4-5, och mot slutet bjöd HV71 på en vild forcering.

Den gav utdelning när Victor Ejdsell pressade sig fram och tryckte in 5-5 under Lars Haugen. Matchen till förlängning och där kom Mikael Wikstrand att bli tvåmålsskytt för Färjestad. Han serverades öppet mål av Joakim Nygård och säkrade bonuspoängen till Färjestad med sitt 5-6 mål.