Gustavsson stoppade Skellefteå

6 januari 2018 20:30
#SKELHC

Hemmalaget hade övertaget i stora perioder av matchen och öste puckar mot Jonas Gustavsson i Linköpingsmålet. "Monstret" såg länge ut att hålla nollan, men slutsekunderna blev en riktig nagelbitare.

Hemmalaget tog tag i kommandot i matchen och pressade ned Linköping. Gästerna hade svårt att ta sig ur zon men Jonas Gustavsson såg till att Linköping höll sig kvar i matchen med en hel del svettiga räddningar. Från ingenstans kom sedan ledningsmålet - för gästerna. Andrew Gordon höll sig framme på egen retur och tryckte in 1-0 till Linköping.

– Det är en tuff match, de kom ut med mycket fart som vi förväntade oss. Men vi måste göra ett bättre jobb med att få ut pucken. Men vi har ledningen och det är bara fortsätta att trycka på, sa målskytten Andrew Gordon till C More efter den första perioden.

Skellefteå fortsatte att trycka tillbaka gästerna även i den andra akten. Båda lagen fick chansen att spela numerärt överläge två gånger var men fick inte ordning på powerplay-spelet. Jonas Gustavsson fortsatte att briljera i Linköpingsmålet och såg till att gästerna fortfarande hade ledningen efter två perioder.

Tredje perioden - en riktig nagelbitare

Skellefteå forsatte att lägga puckar mot Gustavsson i inledningen av tredje perioden, men istället kom nästa kalldusch. Olle Lycksell snappade upp pucken efter missförstånd i Skellefteåförsvaret och kunde ta sig helt ostört fram till mål och sätta 2-0 till gästerna. Men Skellefteå fick till slut hål på "Monstret" och med drygt fyra minuter kvar av matchen drog Jonathan Pudas till en riktig projektil som Gustavsson inte fick tag på. Med bara minuten kvar lämnade Joni Ortio kassen, men när Nick Sörensen snappade upp pucken vände Ortio på isen och skrinnade mot mål i hopp om att rädda pucken. Burväktaren fick med sig både puck och målbur, Skellefteå var då sex spelare på isen och det dömdes straff till gästerna efter en längre diskussion mellan domarna. Nick Sörensen fick då chansen igen och utökade ledningen till 3-1, genom att hitta en lucka mellan benen på Ortio. Skellefteåpressen fortsatte och 30 sekunder senare var det mycket trafik framför Gustavsson, Pontus Petterström krigade in Skellefteås andra mål - efter videogranskning. Det var rafflande slutsekunder vi bjöds på, men Linköping kunde hålla undan och vann med 3-2. Noterbart är att skottstatistiken slutade 38-19 till hemmalaget.

– Man är lite tom efter en torsk. Totalt sett är det en väldigt bra match. Det är småsaker, små detaljer som gör att de gör målen. På det stora hela är jag nöjd med prestationen sen vill man ju gärna ha poängen med sig. Just nu känns det bara tomt, sa en besviken Stefan Klockare till C More efter matchen.