Frölunda stängde ner Djurgården, upp på samma poäng

6 januari 2018 17:43
#DIFFHC

Frölunda kom till Hovet och gjorde en riktigt bra insats. Göteborgarna stängde ner stockholmarnas anfallsspel och var själva giftiga i sina avslut. I och med de tre poängen gick Frölunda upp jämsides med Djurgården i tabellen.

I en fantastisk inramning med ett fullsmockat Hovet satte Djurgården och Frölunda fart på spelet. Det var jämnt och ganska kontrollerat, men en del farliga lägen vaskades fram ändå.

Frölunda inledde målskyttet när Christoffer Ehn slog till med ett fantastiskt skott i första krysset. Djurgården fick i slutet av första perioden chansen i numerärt överläge och Patrik Lundh styrde in kvitteringen till 1-1.

– Vårt tryck brukar bygga på att vi får fast mycket puckar och vinner dueller i anfallszon, det har inte riktigt varit så nu. Det behöver vi bygga på, sammanfattade Lundh till C More.

Det tryck som Lundh pratade om kom först i slutet av andra perioden då Djurgården naglade sig fast och hade ett par långa anfall och matade en del skott mot Johan Mattsson i gästernas kasse. Han höll tätt och framåt hade dessförinnan Carl Grundström sett till att ge Frölunda ledningen när han rakade in en retur bakom Joacim Eriksson i Djurgårdskassen, 1-2 efter två perioder.

Djurgården jobbade på med kvittering i sikte i början av tredje. Men trots ett tidigt numerärt överläge lyckades stockholmarna inte få till det. Istället ökade Frölunda på sin ledning efter 9:21. Ett riktigt snyggt mål med snabba passningar där Joel Lundqvist, Jonathan Sigalet och Ryan Lasch växelspelade och Lasch till slut fick öppet mål, 1-3.

När sedan Victor Olofsson prickade in 1-4 i powerplay med några minuter kvar var saken klar. Frölunda tog tre poäng och gick därmed upp på samma poängantal som Djurgården i tabellen.

– Det blir lite för mycket spel runt deras box, men Frölunda spelar bra. Vi hade behövt slå oss in på insidan men lyckades inte. Mattsson såg för många av våra skott, sammanfattade Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till C More.