Rögle lämnar jumboplatsen – vann tajt möte med Brynäs

11 januari 2018 21:35
#RBKBIF

Rögle hade chansen att lämna den sistaplats i tabellen som de har haft under en lång tid. I och med segern mot Brynäs och Karlskronas förlust behöver nu inte längre det formstarka Skånelaget kalla sig jumbo.

Rögle började bäst i en match som till en början präglades av misstag och slarv. Inledningen av matchen var ganska händelsefattig och inget av lagen tog några egentliga initiativ. Men matchen vaknade till under den när den första perioden led mot sitt slut och innan vi hade 20 minuter på klockan hade Sebastian Collberg först gett Rögle ledningen och sedan kvitterade Brynäs formstarka offensiva stjärna Aaron Palushaj den ledningen i periodens slutminut.

Andra perioden var något mer händelserik, dock var det en match som var svår att få grepp om, något som Rögles gävlefödda veteran Daniel Widing höll med om.

– Ja, matchen är lite lurig på något sätt, sa Widing efter andra perioden till C More.

Några mål fick vi inte se i den andra perioden, men de kom i den tredje akten, i alla fall från ett håll.

Vi fick se en liknande matchbild i inledningen av tredje som tidigare i matchen, det vill säga lika mycket kamp som hockeymatch. Bra defensiv, men inte så mycket offensiv egentligen. Rögle skulle dock visa sig ännu en gång starka mot bra motstånd. Med två mål i den tredje perioden kunde Ängelholmslaget ta tre poäng och i och med det lämna jumboplatsen i tabellen. Ryan Lerg slog in pucken på volley framför mål fram till 2-1, snyggt mål där Lerg visade på fint bollsinne, och sedan satte Taylor Matson 3-1 i öppen bur.

– Vi är ett bra lag som kan vinna mot alla lag i hela Sverige. Jag har kommit in med positiv energi och varit tydlig med att vi ska älska att tävla. Det handlar om att tycka det är roligt, det är kul för mig ockå, säger Rögles tränare Cam Abbott till C More efter matchen.