Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Djurgården
DIF

Djurgården jagar efterlängtad trepoängare mot formstarkt Färjestad

11 januari 2018 11:30
#FBKDIF

En poäng skiljer mellan serietvåan Djurgården och fyran Färjestad. Det är med andra ord en minst sagt viktig match som väntar lagen emellan i kampen i toppen av tabellen.


Formkollen

Färjestad har börjat det nya året på bästa sätt, nämligen genom att bryta sin tråkiga förlustsvit och inleda en vinstrad istället. Först kom en femetta mot Rögle, bottenlaget som är på gång och ofta spelar bra ishockey, och sedan tog Färjestad i söndags en vild seger, 6-5 efter förlängning, mot HV71. Den matchen svängde minst sagt och lagen turades om att ha ledningen. Innan dessa två matcher hade Färjestad sju raka förluster. Matchen mot HV71 var i princip så jämn som siffrorna skvallrar om.

Tabelltvåan Djurgården är en poäng före Färjestad med en match mindre spelad. Tabellen är som de flesta känner till väldigt jämn och det är i princip ett helt öppet lopp bakom serieledande Växjö om vilka som ska knipa topp 4- respektive topp 6-placeringar.

Djurgården förlorade en match mot Frölunda senast som de rent spelmässigt förmodligen borde ha vunnit. Stockholmarna fortsätter att spela bra hockey och skapa mycket skottförsök och målchanser. Man kan dock trots det inte bortse från att Djurgården faktiskt har fyra förluster på de fem senaste och laget har inte tagit en trepoängare sedan annandagen, så allt är inte guld och gröna skogar för det genom säsongen stabila topplaget.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Många tvåmålsskyttar var det i söndagens match mellan Färjestad och HV71. Tre av dem var Färjestadsspelare, backen Mikael Wikstrand, Johan Ryno och skyttekungen Michael Lindqvist.
  • Djurgården är det lag som har släppt in minst mål i hela ligan hittills, 73 stycken, att jämföra med Färjestads 96.
  • Färjestad är å andra sidan det lag som har gjort flest mål i serien, 112. Djurgårdens siffra i samma kategori är 95.
  • Djurgården Patrik Lundh har gjort tre poäng på de senaste två matcherna.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKDIF.