Tvåmålsskytt direkt – succédebut för Frölundas sloven

11 januari 2018 21:49
#HV71FHC

Jan Mursak har erfarenhet från både NHL och KHL. Den klassen som tog honom dit visade han direkt i SHL-debuten när han avgjorde Frölundas möte med HV71.

HV71 rivstartade matchen och fick med sig ett powerplay direkt. Mattias Tedenby fick snurr direkt för hemmalaget och satte tonen. Och efter knappa tre minuter kom också ledningsmålet genom trotjänaren Martin Thörnberg. Från nära håll i nedre slottet stänkte Thörnberg in pucken. Men Frölunda skulle jobba sig in i matchen. Jan Mursak, det slovenska nyförvärvet, gjorde sin första SHL-match ikväll för Frölunda och i sin första period kom också första målet. Ett tjusigt mål från den NHL- och KHL-meriterade slovenen kvitterade matchen. Innan perioden var slut hade Frölunda också tagit ledningen. Victor Olofsson gjorde sitt 20:e mål för säsongen när han med ett stenhårt handledsskott rakt upp i krysset gav Frölunda ledningen i slutet av perioden.

Tidigt i den andra perioden dubblerade Jan Mursak sin SHL-målskörd samtidigt som han utökade Frölundas ledning. Efter vackert powerplay-spel där Ryan Lasch och Victor Olofsson fint spelade fram Mursak till öppet mål. Två mål redan för slovenen alltså.

– Jag gillar verkligen Sverige och SHL så här långt och jag kunde inte önskat en bättre start än så här. Generellt är det ett offensivare spel i Sverige än i till exempel KHL, och det gillar jag, sa Mursak till C More efter matchen.

Frölunda visade att de är bra just nu. Laget gjorde en riktigt bra match och det har sett bra ut under det nya året för göteborgarna. Och mer skulle komma, även 4-1 kom i den andra perioden. Den här gången var det Ryan Laschs tur och i och med målet gick han upp i ensam ledning i SHL:s poängliga.

HV71 skulle dock komma tillbaka och göra det hela riktigt spännande i den tredje perioden. Victor Ejdsell gjorde mål efter dryga fem minuter in i perioden. Det var i princip det första som hände i tredje efter en avvaktande inledning. Jönköpingslaget skulle också åstadkomma en 3-4-reducering genom Max Wärn, framspelad av HV71:s formstarka back Lawrence Pilut, innan Frölunda till sist punkterade matchen genom ett 5-3-mål av Christoffer Ehn. Men HV71 närmade sig rejält under tredje perioden, även om det över 60 minuter var en rättvis Frölundaseger.