KHK

Växjö studsade tillbaka - uddamålsslog Karlskrona

11 januari 2018 21:57
#VLHKHK

Efter förlusten senast skulle ligaledande Växjö studsa tillbaka. Hemma mot Karlskrona blev Andrew Calof den store hjälten när smålänningarna gjorde blekingelaget till ny jumbo i SHL.

Det var Karlskrona som tog tag i taktpinnen i Vida Arena. Man fick också i ett tidigt skede med sig ett powerplay där pressen var god mot Växjömålet, men det var hemmalaget som, i numerärt underläge och trots gästernas tryck, skulle ta ledningen. Liam Reddox avancerade ensam in i offensiv zon och rundade Konstantin Komarek innan han skickade in pucken bakom Johannes Jönsson. Smålänningarna tog därefter över spelet allt mer och hade flera gånger bud på att dubbla sin ledning.

Mittperioden fortsatta i samma stil, där Karlskrona sakta kom tillbaka. När Arvid Lundberg visades ut två plus tio minuter för en checking to the head skapade gästerna ett fenomenalt tryck och kunde till slut få in en välförtjant kvittering. Joel Kellman vandrade in från förlängd mållinje och tryckte in 1-1 bakom Viktor Andrén. Växjö var sedan nära på att snabbt återsätta sig i förarsätet när en puck prickade kryssribban.

– Jag tycker att vi spelar helt okej. Vi har inte riktigt fått den utdelning vi hade hoppats på, men vi kontrollerar pucken på ett bra sätt, kämpar och sliter för att ligga i position, summerade Växjös Daniel Rahimi i C More i pausen.

"Det är surt, väldigt surt"

I den tredje perioden skulle hemmalaget ännu en gång göra mål mitt under gästernas press. När Mattias Guter själv radade upp flera chanser efter varandra kom istället en kontring för gästerna, där först Robert Rosén prickade målramen. På efterföljande retur höll sig Andrew Calof påpassligt framme och kunde raka in 2-1 bakom en chanslös Johannes Jönsson.

Gästerna hade bud på en kvittering men ju längre perioden löd, desto mer kunde Växjö stänga ner sitt motstånd. Någon vidare slutfocering bjöd inte Karlskrona på och hemmalaget kunde till slut hålla undan och vinna med 2-1.

– Det är tungt. Jag tycker att vi gör en väldigt bra bortamatch. Vi har bra med lägen, så det är surt, väldigt surt att vi inte får med oss några poäng, summerade Karlskronas Mattias Guter i C More.

Karlskrona är därmed ny jumbo i SHL-tabellen efter att Rögle besegrat Brynäs med 3-1.