Hemma
Malmö
MIF
Borta
Luleå
LHF

Olikheter möts när Malmö tar emot Luleå

11 januari 2018 11:30
#MIFLHF

Söder mot norr. Formtopp mot formsvacka. Ett något stukat Luleå åker ner till Malmö och ett Redhawks som verkar vinna även om inte spelet stämmer.


Formkollen

Malmö har hela säsongen visat upp ett mer eller mindre imponerande spel, men det är nu på slutet som laget verkligen har kommit igång. 6-3-vinsten senast mot seriens sämsta lag Karlskrona är kanske inte någon jättevärdemätare, och inte är det matcherna dessförinnan som verkligen imponerar heller. Malmö hade sin spelmässigt starkaste period runt och strax innan jul med flera riktigt starka insatser. Efter nyår har laget resultatmässigt fortsatt framgångståget, men utan att egentligen imponera jättemycket. Den osannolika vändningen mot Skellefteå i tredje perioden när laget vände 0-4 till seger efter förlängning var anmärkningsvärd, men hade Malmö gjort en rakt igenom gedigen insats hade man inte varit underlägsna i antal skottförsök då det jagande och upphämtande laget tenderar att ha fler skottförsök rent generellt, och hade Malmö då gjort en spelmässigt imponerande insats borde det synas på ett tydligare sätt i de viktigaste statistikkolumnerna.

Luleå har en något dyster trend. I de fyra senaste matcherna har de varit spelmässigt underlägsna i tre och den enda matchen där vi kan med hjälp av ögat och statistiken säga att Luleå hade övertaget var i senaste matchen mot Örebro där Norrbottningarna inte lyckades göra ett enda mål. Med tre mindre bra prestationer och en gång nollade på de fyra senaste kan vi anta att Luleå är ute efter att hitta tillbaka till ett fungerande spel mot Malmö. Laget måste få spelet att "luta" mer i anfallsriktning om det inte ska vara fortsatt jobbigt att plocka poäng.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Efter att ha haft poäng i tolv raka matcher missade Malmös Rhett Rakhshani förra matchen.
  • Och Rakhshanis lekkamrat Andy Miele gjorde återigen poäng i mötet med Karlskrona, vilket innebar att han nu har gjort 15 poäng på den senaste 13 matcherna.
  • Tre raka förluster till trots, Luleås målvakt Joel Lassinantti sköter sig utmärkt. Över 92,8 i räddningsprocent i båda de två senaste matcherna är starka papper med tanke på att det är två förlustmatcher vi pratar om.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFLHF.