• Huvudsponsorer

Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Idag 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
HV71
HV71

Ljungh hjälte på ett kokande Hovet

13 januari 2018 18:01
#DIFHV71

Djurgården lyckas med både resultat, spel och publik just nu. Inför ett fullsatt och högljutt Hovet avgjorde Markus Ljungh mötet med HV71 i förlängning.


HV71 började matchen bäst. Det handlade inte om några jättelägen, men det var gästerna som skapade mest i inledningen och Djurgården såg lite trögstartade ut.

– Det är väl inte mer än okej. Vi kommer inte riktigt loss", sa Djurgårdens Gustav Possler till C More om första perioden.

Det var återigen mycket folk på plats på Hovet. Ett av flera utsålda hus för huvudstadslaget den senaste tiden. Och under den andra perioden skulle hemmalaget också komma igång rejält. Efter dryga minuten i andra perioden kom också matchens första mål när Niclas Bergfors snappade upp en retur och prickade in 1-0 för Djurgården efter en stark inledning av perioden. Med drygt tre minuter kvar av mittenakten kunde dock Victor Ejdsell kvittera för HV71. Ejdsell fick fatt på en puck som studsade på flera spelare framför mål innan den kom fram till honom.

– Det var instinktivt. Jag gick på kassen och sedan kom pucken lite turligt fram till mig och då var det bara att raka in den.

Under tredje perioden stod matchen och vägde, även om Djurgården var det spelmässigt bättre laget. Framburna av ett fullsatt och högljutt Hovet spelade hemmalaget bra, men HV71 var inte ofarliga. När bara sekunder återstod av ordinarie tid hade HV71 ett superläge, men en dramatisk match skulle avgöras i en dramatisk och händelserik förlängning. Efter 4:41 av chansfylld hockedy i spel tre mot tre var det Djurgårdens Markus Ljungh som inför ett kokande Hovet klev fram och avgjorde med 19 sekunder kvar.

– Det är skönt att få pucken mitt i slottet, det var bara att nypa till. Publiken har varit fantastisk, det är tredje gången nu vi har fullsatt. Det är skönt att kunna vinna fast vi inte är helt nöjda med prestationen. En skön seger, avslutar matchhjälten Ljungh i C Mores sändning.