• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
HV71
HV71

Djurgården vill hitta sin hemmaform igen

13 januari 2018 10:00
#DIFHV71

Djurgården fortsätter att hänga kvar i toppen av tabellen i den täta tabellen, men det finns en hel del lag som skuggar tätt där bakom. Ett av dessa lag är HV71 som under lördagen kommer till HV71 för att krympa avståndet än mer.


Formkollen

Efter fem raka matcher under fullpoängare som kom den efterlängtade segern efter full tid senast för Djurgården. Stockholmarna stod för en imponerande vändning borta mot Färjestad där 0-2 underläget vändes till 3-2 seger. En stark insats som borde fungera som en bra skjuts för självförtroendet när man nu vänder hem till Hovet.

En spelplats där Djurgården brukar vara starka på, men där det varit lite grus i maskineriet på sistone. På de 13 första hemmamatcherna slutade endast två med förlust för Djurgården. Sedan dess har man tre raka hemmaförluster. En trend som Djurgården snabbt vill bryta.

För HV71 kanske det är skönt att komma bort från Kinnarps Arena en stund. HV71 har nämligen två raka hemmaförluster på sitt konto men har vunnit tre av sina fyra senaste bortamatcher.

Dock måste man få till sitt defensiva spel som har svajat en aning på sistone med elva insläppta mål på de två senaste matcherna.

Läget i lagen

Andreas Engqvist, Daniel Brodin och Tom Nilsson har saknats en längre tid. Axel-Jonsson Fjällby var inte heller med senast.

Hos HV71 har en hel del spelare saknats de senaste matcherna, och återtsår att se vilket lag man ställer upp med mot Djurgården.

Notera att

  • HV71 är seriens tredje bästa bortalag.
  • Både Djurgården och HV71 har under 20 procent i powerplayeffektivitet.
  • Djurgårdens Marcus Högström snittar överlägset mest istid i serien.
  • HV71:s Lawrence Pilut är stekhet med 13 poäng på de åtta senaste matcherna.
  • Säkra din plats på Hovet!
  • Diskutera matchen på sociala medier under hashtagen #DIFHV71.