• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Örebro
ÖRE

Örebro nollades - Skellefteå bröt tunga sviten

12 januari 2018 21:30
#SKEÖRE

Fyra raka nederlag - men på fredagskvällen kom trendbrottet för Skellefteå. Örebro besegrades i det första av lagens två möten sedan Adam Pettersson och Oscar Möller avgjort.


Fredagen innehöll det första av två möten mellan Skellefteå och Örebro. Matchen ramades in av ett tidigt fyra mot fyraspel och det satte tonen för hela den första perioden, som blev just utvisningspräglad. Inte mindre än nio spelare visades ut och spelmässigt pendlade övertaget åt båda håll.

Ett kraftfullt backskott av Anton Danielsson var en stolpträff från att hitta rätt, men ledningsmålet skulle komma för Skellefteå. När Örebro misslyckades med ett byte kunde Skellefteå ställa om med tre spelare mot två. Filip Berglund spelade fram till Adam Pettersson, som med ett direktskott fick hål på Eero Kilpeläinen. Målet kom passande för Pettersson som innan nedsläpp presenterade en kontraktsförlängning med Skellefteå.

Matchbilden: "Mycket känslor och mycket krig"

Mittenperioden dominerades till en början klart av hemmalaget, som pressade ner Örebro mot Kilpeläinens målbur. Oscar Möller prickade först stolpen bakom målvakten, innan han något senare fick sin utdelning i spel fem mot fyra. På passning från radarpartnern Joakim Lindström direktsköt Möller 2-0 till Skellefteå. Örebro lyfte sig mot slutet av perioden, men chanserna hade västerbottningarna och Kilpeläinen tvingades till en stark benparad på Albin Erikssons avslut.

Efter den spelmässigt tunga mittenakten kom Örebro ut klart piggare i tredje. Gästerna startade starkt och hade flera chanser till reducering, närmast genom en ramträff från Victor Bartley. Matchen fortsatte annars att ryckas isär av utvisningar, men trots många boxplay kunde Skellefteå kontrollerat spela hem vinsten. Västerbottningarna vann med 2-0 och satte stopp för en fyra matcher lång förlustrad.

– Det är en fruktansvärt tight serie och lag krigar för sina placeringar. Det är som bäddat för en härlig slutspurt på säsongen, där matcherna kommer att se ut så här. Mycket känslor och mycket krig, sade Skellefteåtränaren Bert Robertsson i C More efter vinsten.