• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Skellefteå
SKE

Manninens stora poängshow - Örebro tog revansch

13 januari 2018 20:45
#ÖRESKE

Förlust igår - men ikväll fick man sin revansch. Hemma i Behrn Arena knäckte Örebro gästande Skellefteå efter en urstark mittperiod.


Mindre än ett dygn efter mötet i norr ställdes Örebro och Skellefteå mot varandra på nytt. Västerbottningarna gästade Behrn Arena stärkta av trendbrottet och 2-0-vinsten kvällen innan, men på sin hemmais skulle Örebro sälja sig dyrt. Närkingarna fick visserligen en spelmässigt tung start, där Viktor Ekbom agerade räddare med sin fot när Joakim Lindström hade ett returläge. Ganska snart kunde dock Örebro växa in i matchen och Libor Hudacek var nära med ett friläge i en mållös första period.

Likaläget bröts sedan bara tre minuter in i mittenakten. Ett tungt Örebroanfall ledde fram till att Viktor Ekbom mötte upp en retur i tekningscirkeln, avslutade och sköt 1-0 bakom en skymd Joni Ortio. Ledningsmålet satte fart på hemmalaget som tog ett tydligt grepp om spelet. Direkt efter nedsläpp var Tyson Spink igenom i en omställning, något som var nära att ge utdelning.

Skellefteå forcerade - Wiklander med sista målet

Hemmapubliken behövde ändå inte vänta länge på nästa måljubel. För med 5.57 på klockan serverade Tom Wandell en smart passning som gav Sakari Manninen yta till att prickskjuta 2-0. Manninen var sedan loss i ett friläge innan finländaren något senare stod för förarbetet till Daniel Vikstens 3-0. Viksten hittade luckan mellan benen på Ortio, som sedan höll Skellefteå kvar i en period som Örebro fullständigt dominerade.

Rollerna var sedan ombytta i tredje, där det var gästerna som kom ut med hög energi. Tempot drevs upp rejält åt båda håll och Skellefteå hade en puck som tog i stolpen bakom Kilpeläinen. Nio minuter från slutet pressade också Jonathan Pudas in reduceringen, men Örebro höll undan och Johan Wiklander avgjorde i öppen målbur. Närkelaget spelade hem tre viktiga poäng och revanscherade sig med segersiffrorna 4-1.

– Det här var en bra match av oss. Vi förlorade igår, men idag gjorde vi en stor insats här på hemmaplan. Det var en skön känsla, summerade Sakari Manninen i C More - finländaren som stod för tre poäng.