• Huvudsponsorer

Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Skellefteå
SKE

Ny duell - slår Örebro tillbaka mot Skellefteå?

13 januari 2018 10:00
#ÖRESKE

Igår gjorde de upp i en känsloladdad fight - idag ska Örebro och Skellefteå mäta krafterna ännu en gång. Närkingarna har revanschsug efter att ha nollats i rond ett och kliver nu ut i hemmaborgen.


Formkollen

Örebro gick på fredagskvällen på en ny förlust. Det elfteplacerade laget har sedan lång tid tillbaka en tung resultatrad, närmast med en vinst på de sju senaste matcherna. Men trots att det blivit många förluster har fyra av de sex nederlagen kommit med uddamålet och Örebro spelar ofta jämna matcher. Samma sak gällde igår, då närkingarna nollades i 0-2-mötet med Skellefteå och nu ska det jagas revansch på motståndet.

– Vi gör en bra match, men faller på att vi inte kan vara effektiva i powerplay, summerade tränaren Niklas Sundblad i C More.

Poänglöst för Örebro alltså, men Skellefteå hade en roligare första rond i back-to-back-kampen. Västerbottningarnas seger, som kom efter mål av Adam Pettersson och Oscar Möller, bröt en fyra matcher lång förlustrad. Tabellmässigt slår sig Skellefteå in som sjua, bara en poäng från kvartsfinalstrecket. Gårdagens vinst över Örebro gör att laget kan blicka mot högre placeringar.

– Många anledningar till vinsten. Powerplay och boxplay till att börja med, det är en jättefaktor i vilken match som helst. Det är ett uppoffrande spel, trots utvisningarna mot slutet är vi väldigt fokuserade, menade Skellefteåtränaren Bert Robertsson när han summerade vinsten för C More.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– I segern igår stod Gustaf Lindvall för sin första hållna nolla den här säsongen.

– Matchen var även mycket tät och präglades mer av ett grinigt spel än av målchanser. Allt som allt drog lagen på sig 52 utvisningsminuter.

– Mest istid under gårdagen klockades Victor Bartley för i Örebro med 19:16, samtidigt som Jonathan Pudas spelade hela 22:55. Redan ikväll ska de båda backpjäserna vara redo igen.

– Joakim Lindström var tillbaka från sin avstängning och levererade direkt - framspelningen till Oscar Möllers 2-0-mål var en riktig behållning.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖRESKE.