• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Idag 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Karlskrona
KHK

Färjestad jobbade ner Karlskrona

13 januari 2018 17:40
#FBKKHK

Det var bra fart och mycket mål som lördagseftermiddagen i Löfbergs Arena bjöd på när Färjestad vann mot Karlskrona med 5-3. Hemmalaget var tyngre än gästerna och var effektiva framåt.


Pucken hann knappt släppas i Löfbergs Arena innan det rasslade i nätet. Karlskrona fick en smakstart när Carl Persson knäppte in 0-1 med ett rappt handledsskott. Den glädjen blev dock kortvarig då 1-1 satt bara minuten senare efter att Linus Persson rakat in en retur från nära håll.

Det blev bra fart i målprotokollet i inledningen av den andra perioden också. Färjestad rivstartade då Joakim Nygård bjöd på två snabba mål när man gick från 1-1 till 3-1. Karlskrona svarade dock upp direkt efter ett rappt skott i kryssetr av Marcus Pualsson.

Spelet böljade åt båda håll och det var en chansrik tillställning vi fick skåda med bud på mål i var och varannat anfall. 4-2 skulle komma genom Per Åslund från nära håll efter fint samspel med Marcus Nilsson.

Karlskrona orkade inte komma igen

I den tredje perioden försökte Karlskrona komma ikapp, men man lyckades inte pressa tillbaka Färjestad som hade bra kontroll på händelserna i matchen. När dessutom Rasmus Asplund satte 5-2 så var matchen avgjord. Då hjälpte det inte att Filip Cruseman snyggade till siffrorna till 5-3 på slutet.