KHK

Färjestad vill hitta hemmaformen

13 januari 2018 10:00
#FBKKHK

Förutom segern mot Rögle i förra veckan har Färjestad inte riktigt fått till spelet på hemmais att stämma under senare tid. Nu gästar Karlskrona värmlänningarnas hemmaborg i två raka back-to-back-matcher - ett Karlskrona som aldrig segrat i Löfbergs Arena.

Formkollen

Färjestad gick från att vara ett av de mest svårslagna lagen på hemmaplan till att nu endast vunnit en av de fem senaste. I torsdags tappade värmlänningarna en tvåmålsledning till förlust hemma mot Djurgården efter att stockholmarna kvitterat och fullbordat sin vändning inom loppet av åtta (!) sekunder i den tredje perioden. Förlusten var Färjestads totalt åttonde på de senaste tio matcherna - när man nu ska ställas mot Karlskrona i ett back-to-back-möte på hemmaplan. När det var ombytta roller i början av december segrade Johan Pennerborns manskap i bägge mötena nere i Blekinge och hoppas nu på att reprisera vinsterna och åter börja inkassera segrar på hemmais.

För Karlskronas del ser det än dystrare ut. Efter torsdagens omgång tog man över jumboplatsen i SHL efter att Rögle besegrat Brynäs samtidigt som man själva föll borta mot Växjö. Ove Molins manskap gjorde dock en solid insats och hade bud på att ta mötet till förlängning, men stod efter 60 minuter tomhänta och fick åka hem till Blekinge utan några poäng. Historiken med helgens motstånd i Karlstad ger dessutom Blekingelaget ett visst, om än mentalt, underläge. Sedan uppgången till svensk hockeys finrum har man inte lyckats plocka någon seger i Karlstad - en trend som nu vill ha ändring på.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

• Detta är det andra back-to-back-mötet som spelas på samma plats mellan de båda lagen. I början av december var det Karlskrona som fick två hemmamatcher i följd - och då vann Färjestad med 5-2 respektive 4-3 efter förlängning.
  • Färjestad har gjort flest mål i ligan med sina 114 stycken. Minst har Karlskrona gjort - 67.
  • Värmlänningarna har också gjort överlägset flest mål när motståndarna plockat ut sin burväktare. 12 gånger har det då smällt i det öppna målet.
  • Karlskrona är det minst utvisade laget i serien. 214 minuter har man suttit på botbänken - då samtliga utvisningar har varit tvåminutare.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKKHK.