• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Växjö
VLH

Tufft motstånd väntar - serieledarna gästar Malmö

13 januari 2018 10:00
#MIFVLH

Ett hemmastarkt Malmö ställs mot ett tufft motstånd när Växjö kommer på besök i Malmö Arena. Gästerna har dock haft det tufft på bortaplan den senaste tiden och har endast tagit två vinster på de sex senaste bortamatcherna. Så räkna med en tuff batalj under lördagen.


Formkollen

Malmös fina segersvit på sex raka bröts under torsdagen när Luleå kom på besök och vann matchen med 2-1 på straffar. Skåningarna ska nu försöka studsa tillbaka till vinnarspåret när man ställs mot tuffast möjliga motstånd - nämligen serieledande Växjö. Hemmalaget är dock starka på hemmaplan och har på de fem senaste matcherna vunnit tre, men plockat poäng i fyra raka hemmamatcher.

Som sagt, tufft motstånd väntar när Växjö kommer på besök. Men även solen har sina fläckar, faktum är att på de sex senaste bortamatcherna har smålänningarna endast vunnit två. Kikar vi på formen de fem senaste matcherna så har Växjö vunnit tre av fem, två hemmavinster och en borta. Senast gästerna besökte Malmö Arena var den 23 november, då vann Växjö med 4-2, men säsongens första möte var det Malmö som gick segrande ur striden.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Stefan Warg har gjort tre poäng på de tre senaste matcherna, dessförinnan hade Warg svarat för en poäng på 21 matcher.
  • Johan Olofsson gjorde sitt första mål i Malmötröjan när skåningarna gästade Vida Arena den 19 oktober.
  • I det senaste mötet med Malmö svarade Robert Rosén för två assist, Rosén fortsätter att producera poäng för gästerna och har på de fyra senaste matcherna svarat för två mål och tre assist.
  • Två gånger har de drabbats samman denna säsong, där lagen vunnit en match vardera. Först vann Malmö med 2-1 och sedan vann Växjö med 4-2
  • Det är två målglada lag som ställs mot varandra under lördagen. Både Växjö och Malmö hamnar på topp tre över flest gjorda mål i hela SHL. Hemmalaget har svarat för 105 mål på 34 matcher, gästerna är något vassare och har gjort 110 mål på 35 matcher.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFVLH.