Brynäs segrade i holmgång i Gavlerinken

13 januari 2018 17:45
#BIFFHC

Det var en rejäl kamp och mycket känslor i luften när Brynäs besegrade Frölunda med 4-1 inför storpublik. Matchen hade det mesta och Brynäs stod för en gedigen insats på hemmaplan.

Det var härliga känslor i luften när Brynäs tog emot Frölunda i Gavlerinken Arena. Gästande Frölunda hade det mesta av spelet till en början, men när hemmalaget fick powerplay så small det direkt istället då Kevin Clark något turligt fick in 1-0 via en Frölundaspelare. Det målet väckte Brynäs som fick bra fart under skridskorna och av bara farten kom 2-0 i ett flygande anfall signerat Jesper Boqvist.

– Vi är inte med i markeringen på deras omställningar. Det måste bli bättre, analyserade Joel Lundqvist i Frölunda till C More.

Det var ett helt annat Frölunda som kom ut till den andra perioden och omgående var man med i målprotokollet också efter Victor Olofssons reducering till 2-1. Efter det målet så sköljde gästerna över hemmalaget och man hade flertalet bud på mer mål, men lyckades inte trots flera chanser i powerplay.

Brynäs kom istället att jämna ut spelet och i slutminuten av den andra perioden skickade Jesper Jensen in 3-1 efter fint samspel med Jesper Boqvist.

Tuffa tag under matchens gång

Det var ett vilt pressande Frölunda i den tredje perioden för att komma närmare målmässigt, men trots flera lägen fick man inte in pucken bakom en välspelande David Rautio i hemmamålet.

Istället kom Drew Miller att avgöra med sitt 4-1 mål på ett rappt avslut från slottet. Det stängde matchen som hade en hel del gruff i sig där bland annat både Joel Lundqvist och Jonathan Granström fick varsitt matchstraff för slagsmål.